KDY Autumn Regatta

To norske båter stiller til start i Danmark

To norske båter stiller til start i Danmark

Etter et meget impulsivt innfall har mannskapet på KRISTIN og MAGIC bestemt seg for å delta i KDYs høstregatta førstkommende helg.

Publisert Sist oppdatert

Kongelig Dansk Yachklubbs årlige Autumn Regatta starter førstkommende helg fra Rungsted havn. Av de hittil 69 påmeldte båtene er også Dag Skarsgård med KRISTIN og Aasmund Drolsum med MACIG påmeldt i det som for dem og mannskap kan bli en morsom utfordring i båthåndtering.

Begge stiller i klassen IRC sammen med 9 andre båter, der største er en One Off 63 og de minste er tre Farr 30.

CHIKANEBANE. Mesterskapet starter lørdag med to chikanebaner, der det blir flere kryss- og lenselegger før målgang. Søndagen gjennomføres det to kryss-/lenseseilaser. Klikk her for å se chikanebanen.

TUNGEN RETT I MUNN. Aasmund Drolsum kan fortelle at det var et impulsivt og vannvittig innfall å melde seg på. For dem var egentlig sesongen avsluttet, men siden NM for MAGICs del var mindre bra og KDY Autumn Regatta har en IRC-klasse, bestemte laget seg for å delta.

Han forteller at det for dem kommer til å bli en skikkelig kul opplevelse og erfaring. På lørdagens chikanebaner gjelder det å holde tungen rett i munn for å finne riktige rundingsbøye og de kommer til å måtte jobbe masse med båthåndtering.

UTFORDRINGEN. Slik det ser ut nå, blir den største utfordringen transporten ned til Danmark. Planen var å møte KRISTIN på fjorden onsdag, men med værutsikter på 18 m/sEK og masse regn er det mulig de utsetter transporten til torsdag morgen.

For mer informasjon om KDY sin Autumn Regatta, klikk her.