Mesternes Mester

Klar for lettvindsbatalje i dag

Klar for lettvindsbatalje i dag

Yr.no levner ikke arrangørene av Mesternes Mester i Oslo store sjanser i dag.

1 m/sek er mer enn null, og det er det lille håpet Kongelig Norsk Seilforening og Norges Seilforbund har å klamre seg til når oppgjøret om Mesternes Mester i dag skal utkjempes utenfor Tjuvholmen innerst i Oslofjorden. For det er dette yr.no varsler for dagen; noen krusninger på fjorden.

Forhåpentlig vil det også oppstå noen termiske effekter mellom fjorden og nybyggene på Tjuvholmen; temperaturforskjeller mellom sjø og land som gjør at det kan bli noen lokale vindfelt…

20 LAG. 10 11-metere ligger klare til å ta i mot lagene som skal kjempe om den gjeve tittelen. Seilasene starter klokka 1100.

Opplegget er at de 20 lagene deles i to grupper. Hver gruppe seiler en innledende seilas der de fem beste i hver gruppe går videre til en kvalifiserende runde der disse 10 møtes (i gruppe C). De fem siste lagene i hver av de to innledningsseilasene samles i den andre gruppen (gruppe D).

De åtte beste i gruppe C og de to beste i gruppe D går så videre til en eliminasjonsrunde. De andre lagene er slått ut.

MOT FINALEN. I eliminasjonsrunden med 10 lag går de seks beste videre til nok en eliminasjonsrunde, der de seks beste lagene går videre og kjemper om å komme til finalen –  som skal bestå av tre lag.

I finalen vinner det av de tre lagene som først får to seire, hvilket betyr at det kan bli fra to til fire seilaser før Mesternes Mester er kåret.

PÅ TWITTER. SEILmagasinet vil følge mesterskapet og forhåpentlig kunne melde progresjonen i mesterskapet via Twitter (se Twitter-feed på forsiden av seilmagasinet.no).

I morgentimene nå er det minusgrader, og yr.no varsler at temperaturen så vidt vil krype over null grader. Men det er strålende sol – og så var det dette med vinden da…?