Route du Rhum-La Banque Postale 2010

Med hele skoleklasser om bord

Med hele skoleklasser om bord

Litt båtmekk og mange autografer er «hverdagen» til Rune Aasberg akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

I dag starter «sirkuset» i Saint Malo. Klokka ti åpnet «race village» og med det et omfattende program frem mot starten av Route du Rhum – La Banque Postale 2010.

Under 2006-utgaven av Route du Rhum kunne arrangørene telle 1,2 millioner besøkene i «race village» fordelt over ti dager i forkant av racet.

Rune Aasberg er på plass.

FORBEREDELSER. – Dette er kjempegøy. Jeg har riktignok ikke fått tid til å nyte det helt ennå, det har vært en del jobbing med båten, men det er fantastisk å være her, sier Rune Aasberg til SEILmagasinet.

Aasberg gjør de siste forberedelsene for starten av den 3500 n mil lange regattaen – longside 43 andre Class 40er i havnen i Saint Malo. Nå er det bare fintuning av utstyret som gjelder – ingen har lov til å gå ut av havnen før starten på søndag.

– Båten er veldig bra. Jeg hadde en kontroll fra Class 40-klubben i går og den gikk uten trøbbel. I dag er det sikkerhetkontroll og den bør også gå fint, fortsetter Aasberg.

FOR TIDLIG. Med seks dager til start er det fortsatt for tidlig å se på hva slags forhold seilerene kan vente seg.

– Været varierer veldig her. Jeg får en strategi av Mads (Mads Christensen i Frivind.no leverer rutingtjenester til Aasberg, red.anm.) når vi nærmer oss starten, men det er for tidlig å si hav som venter oss, forteller Aasberg.

SEILmagasinet har forøvrig inngått en avtale med Christensen om oppfølging av Aasberg gjennom regattaen. Christensen vil gi våre lesere kvalifisert informasjon om forholdene Rune Aasberg og SOLO kan vente seg.

Ellers har Aasberg fått uventede diesel-problemer. I ikke ukjent Frankrike-stil pågår det en streik med tilhørende blokade av raffinerier. Dette gir tørre dieselpumper i området.

– Jeg har heldigvis fått hjelp av båtmannen til Pete Goss i Class 40en DMS. Han hadde med 160 liter diesel til meg i kanner fra England.

Rune Aasberg skal ha med seg 110 liter diesel for «strøm-produksjon» over Atlanterhavet. Resten er så bobilen kommer seg hjem.

SKOLEKLASSER. Aasberg forteller om et yrende publikumsbesøk. Selv om den offisielle åpningsdatoen for «race village» er i dag, var besøket høyt gjennom helgen.

– Jeg tenker det var 100 000 mennesker her på lørdag. Mange skoleklasser kommer for å se seilerne, fortsetter Aasberg.

– Det er helt sprøtt. Jeg hadde tre skoleklasser på omvisning om bord på lørdag.

– Det er litt rart når alle vil ha autografen min, avslutter Aasberg og ler.