I full gang med forberedelsene

VM for 11-meter til Drøbak i 2011

VM for 11-meter til Drøbak i 2011

Drøbaksund Seilforening har sagt ja til å arrangere VM for 11:MOD i 2011

Initiativtakerne til mesterskapet er mannskapet om bord på drøbakbåten ERIKSENKRAN/ELDREBØLGEN og den norske 11mod-klubben. ELDREBØLGEN er regjerende verdens- og norgesmester.

 

– Dette er noe ELDREBØLGEN og lederen for den norske og internasjonale 11mod-klubben, Erlend Munkeby, har tenkt på siden vi vant VM-gull i Ungarn i 2009, sier lederen for arrangementskomiteen og mannskap i gullbåten, Morten Kolflaath.

UNIK ANLEDNING. –  Det blir en unik anledning til å vise frem både de ypperlige seileforholdene i Drøbaksundet, og samtidig hele sommer-Drøbak med det badebyen har å by på.

 

- Drøbaksund Seilforening (DSSF) er alltid positiv til noe som kan skape blest om seiling og foreningen, sier lederen John Øivind Saxebøl.

I NULL. – Vi er nå, sammen med arrangementskomiteen, blitt enige om et realistisk VM-budsjett. Budsjettet går i null. Mesterskapet er ikke tenkt som en inntektskilde for seilforeningen, påpeker Saxebøl.

 

Foreningen har allerede brorparten av de offisielle personene som regelboken krever på plass. Et VM må for eksempel ha en internasjonal juryleder. Også regattasjef er det krysset av for.

– Dette er ikke noe «one-boat show», sier Morten Kolflaath.

STOLTHET OG GLEDE. – Vi vil gjøre VM til en sosial happening, der vi håper så mange som mulig av seilforeningens medlemmer vil delta på sine måter. Til glede for seg selv og til hjelp for arrangementet. Men, like viktig, at hele Frogn vil kjenne stolthet og glede som støttespiller for et verdensmesterskap i seiling. Til tross for at mange kanskje føler seg mer vel i båter som ikke legger masten i vannet fra tid til annen, sier han i en pressemelding om det forestående VM-arrangementet.

 

– Vi vil om kort tid ha satt opp en egen Internettside for VM. Der vil nyheter og informasjon om fremdriften i planlegging og tilrettelegging bli lagt ut fortløpende, heter det i meldingen.