MÅS Melges 2011

Nytt MÅS Melges-lag søkes

Nytt MÅS Melges-lag søkes

Nå kan du søke om å disponere en Melges 24 for 2011-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Melgesklubben søker etter et nytt MÅS MElges-lag for sesongen 2011. Her er skrivet fra Melgesklubben, ved Petrus Eide:

MÅS Melges prosjektet har eksistert gjennom fem (5) suksessfulle sesonger

hvor båten (Melges 24) har blitt disponert av suksessfulle lag. Nå er det igjen tid for utvelgelse av et lag som får seile Melges gjennom hele sesongen 2009.

BAKGRUNN. MÅS-Melges prosjektet er en rekrutteringsbåt som er driftet av styret i Melgesklubben og medlemmer fra MÅS fondet. Norgesvennen Craig Symonette har gjennom sin donering av en Melges-24 bidratt til at dette prosjektet lot seg gjennomføre. MÅS-fondet støtter dette enestående prosjektet under mottoet MÅS  – Moro Å Seile.

HVEM BØR SØKE? Alle seilere mellom 18 og 40 som har en lidenskapelig forhold til sporten, og som ønsker å konkurrere på et høyt nivå i en sprek båt bør søke. Formålet for prosjektet er å hjelpe seilere som ønsker nye utfordringer sammen som et lag i verdens tøffeste båt.  Dette enestående tilbudet retter seg også mot studenter som ønsker å fortsette seilkarrieren selv om fokus er på studier og økonomien er heller dårlig.

Det forventes at det laget som blir valgt ut deltar i rankingseilaser, Norges Cup og øvrige store regattaer i Norge. Laget bør ha regattaerfaring og muligheter for å kunne håndtere båten i alle vinstyrker. I Melgesklassen er maksgrensen for lagets vekt 360 kilo. De som søker bør tenke på dette ved sammensettingen av laget.

OM MELGES 24-KLASSEN. Melges 24 klassen i Norge har eksistert i 13 sesonger og i dag er dette det mest kompetetive feltet i nasjonen. Det kreves mer av ett lag i en Melges 24 og således involveres hele lag i hver situasjon og i sin helhet for å vinne ett race. Alle de MÅS Melges lag som har fått låne båten har kommentert hvor mye de av har lært av miljøet, deltakelse i Melges regattaer samt hvor proffesjonell holdning man må ha for å prestere gjennom sesongen. Melges 24 flåten i Norge er nest størst i verden etter Italia og den proffesjonelle satsningen i Norge har nå gitt resultater gjennom norsk Bronse i VM 2009 og Sølv i VM 2010.

Årets MÅS Melges (2010) lag kan fortelle at de sitter igjen med en følelse

av det er Melges det handler om dersom man skal drive med konkurranseseiling i Norge. Feltet, klasseklubben, arrangører og båten i seg selv gjør at Melges slik de ser det står i en særstilling.

Søknadsfrist: 20.12.2010

I søknaden oppfordres det til å:

- Presentere de ulike personene på laget med roller om bord i en regattabåt

- Kort beskrivelse fra tidligere seiling

- Kort beskrivelse av ambisjonsnivået på trening og resultater

- Argumentere for hvorfor deres lag bør få disponere MÅS Melgesen i 2009

Send søknad til petrus@melges.no