NYHET: Watski Skagerrak TwoStar «light»

Kystseilas for mindre båter og førstereisere

Kystseilas for mindre båter og førstereisere

Mange har spurt hvorfor ikke det kan være et shorthandedtilbud til mindre båter i Watski Skagerrak TwoStar. Det har Fredrikstad Seilforening nå gjort noe med.

Publisert Sist oppdatert

Til nå har båter med et shorthanded-LYS-tall på 1,14 vært de minste som har fått delta i Watski Skagerrak TwoStar, og Fredrikstad Seilforening har fått flere henvendelser med forespørsel om de ikke også kan gi seilere med mindre båter et tilbud. Tanken har modnet seg, og for 2011 er den blitt en realitet.

NYTT TILBUD. Watski 2Star Kystseilas heter nyvinningen som blir en seilas over 2 etapper. Første etappe går fra Hankø til Arendal. Der blir det pitstop, hvoretter feltet returnerer til Hankø. Båter med shorthanded-LYS-tall ned til 1,10 kan seile Watski 2Star Kystseilas, og det er ingen begrensning i LYS-tallet oppad.

– Mange seilere føler seg ikke klare til å krysse Skagerrak med bare to om bord, derfor håper vi Watski 2Star Kystseilas skal bli en litt lavere terskel og representerer en fin anledning til å vinne erfaring og lærdom med shorthandedseiling. Derfor håper vi å ha kunnet gi seilere med mindre båter og de litt mindre erfarne et tilbud, sier Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening.

Watski2Star Kystseilas starter samtidig med Watski Skagerrak TwoStar 22. juni.

TRACKING MED GSM. «Kystseilerne» vil også bli tracket og fulgt i kartet på Internett på lik linje med seilerne som seiler havbanen, men de vil ikke ha krav på seg å ha AIS-transponder om bord. Sikkerhetskravene vil heller ikke være like omfattende for disse båtene.

– Dette løpet går langs kysten og derfor vil vi benytte vanlig GSM-sendere som deltagerne vil bli utstyrt med, sier Henrik Næss i MediaNavigering AS, som representerer TracTrac som vil leverer tracking-tjenesten.

Watski 2Star Kystseilas vil også telle på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, men ikke med like høyt vekttall som Watski Skagerrak TwoStar.

Påmeldingen til Watski 2Star Kystseilas går parallelt med påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar, som åpner onsdag 1. desember kl 12:00.