Statister i VM i Optimist

Tresifret så langt for norske Optimist-seilere

Tresifret så langt for norske Optimist-seilere

Ragna Agerup fra KNS er best av de norske seilerne i Optimist-VM. Men hun har hundre seilere foran seg.

Publisert Sist oppdatert

At det er et hardt og tøft klima i Optimist-seiling internasjonalt, har det norske femmannslaget som nå seiler VM i Malaysia fått føle. Etter halvseilt mesterskap er Ragna Agerup fra KNS best av de norske med en 101. plass på resultatlisten.

THAILAND BEST. Thailand ser ut til å bli den store VM-nasjonen, for i øyeblikket har to thailandske seilere beslaglagt de to øverste plassene, foran den eneste seileren som kommer fra De nederlandske antillene. Bak dem må man skue langt og lenge før man kommer til beste nordiske seiler, som er finske Felix Malm på 58. plass.

Finland har for øvrig de tre beste nordiske plasseringene så langt, mens Ragna Agerup er 5. beste nordiske seiler.

GLIMTER TIL. De norske seilerne kan imildertid glede seg over gode enkeltprestasjoner i noen av heatene, der Ulrik Backe fra Vestfjorden skapte aller mest glede med sin 4. plass. Han har også en 12. plass, men han har vært for ujevn i de øvrige seilasene og ligger så langt på 123. plass som nest beste norske seiler – knapt foran Håvard Aker fra Tønsberg, som har samme poengsum som Ulrik.

På 140. plass kommer Kristoffer Rosmo fra Bundefjorden, mens Marcus Saltrød Jonas, Horten har 190 foran sitt navn på resultatlisten.

PROTEST I LAG-VM. Nå har seilerne en liten pause fra det individuelle mesterskapet, mens de i dag innledet VMet for lag, der det deltar 43 nasjonslag. Står dagens resultater seg, er det norske utslått fra morgendagens finaleseilaser, men det norske laget har lagt inn protest mot regattakomiteen.

– Protesten er begrunnet i at Regattakomitèen endret rekkefølgen på lagseilasen uten å informere om dette på forhånd, står det å lese på Optimistjolle-klubbens nettside.

21 lag var med i Norges gruppe og opplegget var slik at om man tapte to seilaser, var man ute. De beste 8 lagene i hver gruppe gikk så videre til finalerunden som seiles i mandag.

HELLAS ELLER SLOVENIA? Det norske laget tapte for Kroatia i første seilas. I den andre seilasen vant Norge klart over Sveits.

I den tredjeseilasen skulle Norge etter programmet møte Hellas, som var seedet omtrent som Norge og som de norske seilerne hadde slått under trening.  

– På grunn av uforståelige endringer i seilingsrekkefølgen måtte imidlertid Norge i stedet møte Slovenia som var seedet som nr. 4. Norge tapte forholdsvis klart for Slovenia. Det er denne endringen i seilingsrekkefølgen Norge har protestert mot, skrives det på NOKs hjemmeside.

Dersom Norge vinner frem med protesten, skal laget møte Hellas mandag. Vinneren vil gå til finalerunden med 16 lag.

– Dersom vi ikke vinner frem med protesten er det norske laget ute av lagkonkurransen, slår NOKs leder, Jan Erik Clausen, fast.