Seilmakeren Doublehanded 2011

Påmeldingen åpner 5. januar

Påmeldingen åpner 5. januar

– Et helt nytt løp gjør Seilmakeren Doublehanded 2011 ekstra spennende. 5. januar kl 12:00 åpner påmeldingen.

Publisert Sist oppdatert

I alle år har deltagerne i Seilmakeren Doublehanded satt kursen sørover fra starten utenfor Askøy. I 2011 er imidlertid alt nytt: Da går ferden nordover til Florø.

NYTT FARVANN. Det vil gjøre seilasen til en ny erfaring for de aller fleste, for faktum er at selv blant Vestlandets mest ihuga regattaseilere er det få som har kappseilt i det aktuelle farvannet. Det vil utvilsomt gi regattaen fornyet spenning og en ny dimensjon.

Foreningen håper valget også vil gjøre at enda flere seilere fra Østlandet kommer for å delta og samle rankingpoeng. Seilmakeren Doublehanded er i så måte en av sesongens mest poenggivende på SEILmagasinet Shorthandedranking med sitt vekttall på 1,5.

OVER 100. Askøy Seilforening, som arrangerer Seilmakeren Doublehanded, håper i år atter på et tresifret deltagerantall. Etter rekordåret i 2009, der det deltok over 100 båter, sank deltagelsen noe i fjor, men med de fornyelser regattaen nå har fått, er det Askøy Seilforenings ambisjon å stadfeste regattaen som Vestlandets suverent største shorthanded-arrangement.

Regattaen vil bli tracket som i tidligere år, hvilket betyr at seilerne progresjon og strategiske valg kan følges på internett av regattaens store og trofaste publikum.

Seilmakeren Dooblehanded starter torsdag 26. mai kl 18:00 og de to etappene som skal seiles, Askøy-Florø-Askøy, er på ca. 200 nautiske mil.