Nyttårseilasen 2011

Flott etter en times utsettelse

Flott etter en times utsettelse

Da starten skulle gå blåste det for mye, men etter en times utsettelse ble Nyttårsseilasen til en flott opplevelse.

Einar Talgø har sendt SEILmagasinet denne rapporten fra årets første regatta.

18 M/SEK. Starten ble utsatt en time på grunn av vanskelige vindforhold tidlig på dagen. Vinden var i kraftigste laget, opp mot 18 m/sek fra øst/sørøst. Vinden avtok noe og var 8– 12 m/sek da starten gikk og holdt seg der gjennom hele seilasen. Det var imidlertid fremdeles enkelte kast lenger oppe i kulinggradene.

Med start fra kl. 13 og utover fikk de 24 båtene som fullførte årets Nyttårsseilas en flott regatta under friske, men ellers greie, forhold. Temperaturen lå på et par plussgrader og heldigvis var det oppholdsvær under hele seilasen.

SKJERPET SIKKERHET. Det var påbudt å ha på seg redningsvest og rutinene for rapportering ved eventuell avbrutt regatta var innskjerpet. Alt dette selvsagt av hensyn til sikkerheten for dem som deltok.

Stavanger Seilforening takker Redningsselskapet, som også i år var tilstede på fjorden under seilasen! Takk også til Stavanger Båtsenter som stilte med hurtiggående båt som ekstra sikring for seilerne under seilasen.

VINNER. Årets vinner ble SITAREN, Maxi 1050 med Terje Rise som skipper. Andre plass til XTENSION, Express med Vidar Løining som skipper. Tredje plassen gikk til MORILD, Bavaria Cruiser 45 med Olav Wilhelmsen ved roret.

Tradisjonen tro var det premieutdeling, film fra seilasen krydret med Christen Withs ekspert-kommentarer, samt fiskesuppe på Røde Sjøhus. 160 seilere lagde god stemning og var godt fornøyde med en flott dag på sjøen.