Key West 2011

– Målet er pallplass

– Målet er pallplass

FULL MEDAL JACKET er kun syv poeng fra pallen. Håpet er tre seilaser i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Her følger dagens Key West-rapport fra FULL MEDAL JACKET, som vanlig – og punktlig – ført i pennen av FMJ-medlem Petrus Eide:

Dag fire startet med tykk tåke og utsettelse i 90 minutter. Seilerne hadde faktisk problemer med å finne startbåt i kun 100 meters sikt og sendte etterhvert ut GPS-koordinater for å samle feltet.

Torsdagen ble det omsider gjennomført to race i lite vind med denne gangen på med mindre sjø og kortere bane, det vil si én nautisk mil.

FULL MEDAL JACKET (FMJ) skulle i dag ta et bedre grep om 3. plassen men slik ble det ikke. I første race startet laget bra og kjempet seg inn i regattaen og tok båt for båt. På siste bunnmerke så rundet de seks og var i angrep på båtene foran. Halveis på siste kryss så ødela et markant høyreskift og båtene fra høyre side gikk foran. Resultatet ble en nokså dyr 8.plass.

I andre race var det de samme forhold som rådet det vil si med lite vind og FMJ fulge samme oppskrift. Startet på midten av linjen og slo etterhvert inn mot høyre. Etter en fantastisk approach toppmerke av Kristian Ruth så rundet laget som nummer fem og tok nok en båt før «off set»-merket. Denne plassen holdt FMJ i hele regattaen og gjorde flere angrep på leder båten med kun det resultat at de kom nærmere men ikke forbi.

Selv med ett dårlig resultat i dag så er det fortsatt mye positivt som har skjedd. Lensene sitter mye bedre dvs bedre fart gjennom vannet. Laget er mere nøyaktig på boathandling og timer sammen har resultert i at FMJ nå har samme båtfart eller bedre enn ledende BluMoon og Uka Uka. Dette er meget viktig mht selvtilliten inn mot VM.

Videre er det kun få poeng opp mot pallplass som fortsatt er målsetningen og alle håper med dette på tre race i morgen fredag.

Petter Mørland Pedersen (Coach) og Sheila C. Hill (fotograf) har dratt til Miami for å koordinere inn mot neste Star-regatta som begynner på mandag.

Fullstendige resultater finner du her.