Sikkerhetskursene løper ut i 2012 – ikke i 2011

Ingen trenger oppfriskning – i år

Ingen trenger oppfriskning – i år

Da seilerne som var de første til å ta ISAFs sikkerhetskurs her til lands sjekket datoen på sertifikatet sitt, fant de ut at det slett ikke ville utløpe i år.

Har du tatt ISAFs sikkerhetskurs, har sertifikatet ditt en gyldighet på 5 år, og da pionerene som tok kurset for å delta i Watski Skagerrak TwoStar så at sertifikatet var datert vinteren 2007 – og ikke 2006, skulle det bare et enkelt regnestykke til for å finne ut at det da har gyldighet til vinteren 2012.

Med andre ord – de kan seile så mye de vil i årets regattaer som krever ISAFs sikkerhetskurs også i år!

FIKK DET IKKE TIL Å STEMME. – Ja, da jeg leste om behovet for oppfriskningskurs, begynte jeg å tenke etter når kravet til kurs egentlig ble innført, og etter litt leting i SEILmagasinets nettarkiv, fant jeg jo etter hvert ut at det var i 2007 kravet kom og de første kursene ble avholdt, forteller Arild Heldal til SEILmagasinet.

KOM ETTERSPØRSEL. Simen Løvgren i Shorthanded Sailing Norway og medlem av Norges Seilforbunds storbåtkomité er kommet til samme erkjennelse.

– Vi begynte å få forespørseler om hva man måtte gjøre etter at gyldigheten på fem år utløp, og som medlem av storbåtkomiteen fikk vi i oppdrag å lage en plan for fornyelsesprosessen som jeg, må jeg innrømme, da tok for «god fisk» ville måtte starte i år, ettersom forespørslene begynte å komme, sier Simen Løvgren.

Les tidligere sak om oppfriskningskurs

Også han har sjekket sertifikatetet sitt og fått bekreftet at det er datert 2007. Med andre ord; de siste ukers fokus om behovet for «oppfriskningskurs» må kunne kalles en aldri så  liten storm i et vannglass.

TOK ACTION. Øyvind M. Vedeler, som arrangerte det første sikkerhetskurset i Norge, tok igjen action da det ble ropt etter kurstilbud, og inviterte til oppfriskningskurs med svenske instruktører.

– Vi (Bjørn Børresen og Øyvind M. Vedeler) så behovet og etterlysningen av kurstilbud, og tok initiativet til et kurs. Vi tenkte som forrige gang at vi ville få dette gjort – fremfor at det bare skulle bli prat. Og nå har vi da uansett et kurstilbud til dem som for vil gjennomføre oppfriskningen og slippe å tenke på flere kurs de neste fem årene, sier Vedeler til SEILmagasinet, som innrømmer at heller ikke han finsjekket når det første kurset faktisk ble avholdt.

Mer opplysninger om oppfriskningskurset