Søk i arkivet

Sikkerhetskursene løper ut i 2012 – ikke i 2011Ingen trenger oppfriskning – i år

Da seilerne som var de første til å ta ISAFs sikkerhetskurs her til lands sjekket datoen på sertifikatet sitt, fant de ut at det slett ikke ville utløpe i år.

Har du tatt ISAFs sikkerhetskurs, har sertifikatet ditt en gyldighet på 5 år, og da pionerene som tok kurset for å delta i Watski Skagerrak TwoStar så at sertifikatet var datert vinteren 2007 – og ikke 2006, skulle det bare et enkelt regnestykke til for å finne ut at det da har gyldighet til vinteren 2012.

Med andre ord – de kan seile så mye de vil i årets regattaer som krever ISAFs sikkerhetskurs også i år!

FIKK DET IKKE TIL Å STEMME. – Ja, da jeg leste om behovet for oppfriskningskurs, begynte jeg å tenke etter når kravet til kurs egentlig ble innført, og etter litt leting i SEILmagasinets nettarkiv, fant jeg jo etter hvert ut at det var i 2007 kravet kom og de første kursene ble avholdt, forteller Arild Heldal til SEILmagasinet.

KOM ETTERSPØRSEL. Simen Løvgren i Shorthanded Sailing Norway og medlem av Norges Seilforbunds storbåtkomité er kommet til samme erkjennelse.

– Vi begynte å få forespørseler om hva man måtte gjøre etter at gyldigheten på fem år utløp, og som medlem av storbåtkomiteen fikk vi i oppdrag å lage en plan for fornyelsesprosessen som jeg, må jeg innrømme, da tok for «god fisk» ville måtte starte i år, ettersom forespørslene begynte å komme, sier Simen Løvgren.

Les tidligere sak om oppfriskningskurs

Også han har sjekket sertifikatetet sitt og fått bekreftet at det er datert 2007. Med andre ord; de siste ukers fokus om behovet for «oppfriskningskurs» må kunne kalles en aldri så  liten storm i et vannglass.

TOK ACTION. Øyvind M. Vedeler, som arrangerte det første sikkerhetskurset i Norge, tok igjen action da det ble ropt etter kurstilbud, og inviterte til oppfriskningskurs med svenske instruktører.

– Vi (Bjørn Børresen og Øyvind M. Vedeler) så behovet og etterlysningen av kurstilbud, og tok initiativet til et kurs. Vi tenkte som forrige gang at vi ville få dette gjort – fremfor at det bare skulle bli prat. Og nå har vi da uansett et kurstilbud til dem som for vil gjennomføre oppfriskningen og slippe å tenke på flere kurs de neste fem årene, sier Vedeler til SEILmagasinet, som innrømmer at heller ikke han finsjekket når det første kurset faktisk ble avholdt.

Mer opplysninger om oppfriskningskurset

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen