En brilliant OL-idé?

Soloseiling bør bli OL-gren

Soloseiling bør bli OL-gren

Soloseiling bør kunne bli en gren i OL. Det foreslår America’s Cup-veteranen Bruno Trouble.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, hvorfor ikke starte en soloregatta samme dag som åpningssermonien – for så å la seilerne gå i mål en uke senere eller så. Om bord bør det være live web-kameraer. Dette kan bli 24 timers «TV on demandB, spennende og underholdende, sier Bruno Trouble (65).

UNDERHOLDENDE. Og ved siden av tracking, væranalyser, ekspertkommentatorer etc., som det jo er i alle de store shorthandedregattaene, har disse seilasene allerede bevist hvor engasjerende underholdning dette kan bli. Besøkstallene på nettsidene beviser det. I tillegg kan jo publikum selv inviteres til å seile mot OL-deltagerne gjennom for eksempel Virtual Spectator.

Et OL i soloseiling bør kunne bli underholdning både på nett og TV – om da ikke dette for lengst har smeltet sammen når en slik gren kan bli aktuelt.

BESPARENDE. Det er i nyeste utgave av bladet Seahorse at redaktør Andrew Hurst entusiastisk bringer Bruno Troubles tanker til torgs. OL-seilingen har en utfordring i å fornye seg og å redusere kostnader – og å sende et antall seilere ut på havet en ukes tid behøver ikke være spesielt kostnadsdrivende.

NYTT PUBLIKUM. – Hvilken anledning ville ikke dette ha vært for å demonstrere essensen i seilsporten og fange et helt nytt publikum, sier Hurst og refererer til Trouble, som påpeker at majoriteten av seilere rundt om i verden faktisk driver med «havseiling» i en eller annen form, og at mange land har dette som en sterkere tradisjon enn å holde på med jolleseiling.

STATUS. – Hvem vil ha høyest stjerne hos publikum; en seiler som har gjennomført en maratonseilas over seks døgn eller en seiler som har vunnet en finaleseilas over 20 minutter?

Spør Andrew Hurst i sin lederartikkel.

– Kast ut gammel tenkning. Velg jolle-klasser med foiler, kitere og soloseiling i OL! Det er seiling, oppfordrer Hurst og avslutter:

– Har noen egentlig kommet med en mer brilliant OL-idé?

Bruno Trouble har selv deltatt i to OL – i 1968 og 1976.