Seiltinget 2011

Stor-NM, komiteer og toppidrett i forslagsbunken til seiltinget

Stor-NM, komiteer og toppidrett i forslagsbunken til seiltinget

Bort med stor-NM eller mesterskap annet hvert år? Ny komité-struktur i NSF? Og hvordan gikk det med toppidrettsmodellen for jolleseiling? Det er forslagene som er kommet inn til seiltinget i mars.

Publisert Sist oppdatert

Sandefjord, Nesodden og Florø Seilforening, samt Oslo & Akershus Seilkrets står bak de fire forslagene som vil bli fremmet på seiltinget 25.–27. mars.

Sandefjord Seilforening foreslår nok en gang å legge ned hele stor-NM. Foreningen mener at målsettingene med stor-NM ikke er oppfylt, og at mesterskapet krever så store ressurser å arrangere at det er svært få foreninger som har forutsetninger til å kunne arrangere mesterskapet.

Florø Seilforening har en annen vri. De foreslår at stor-NM arrangeres annet hvert år. «Det vil gjøre det enklere for små foreninger å arrangere mesterskapet», heter det i forslaget deres.

NYE KOMITEER. Oslo & Akershus foreslår at det nedsettes en komité som skal evaluere komitestrukturen i Norges Seilforbund. Kretsen ber om at forslaget blir sett på som et konstruktivt bidrag til å bedre NSFs struktur, tydliggjøre komiteenes roller, myndighet og ansvar. Dette blant annet for å redusere arbeidsbyrden på forbundets styre og administrasjon.

OAS påpeker også at komiteen som skal evaluere strukturen, blir en brukertung komité bestående av 1 representant fra NSFs styre, 2 representanter fra seilkretsene, 3 representanter fra klasseklubbene (joller/kjølbåt/brett) og 2 aktive seilere, samt en nøytral leder.

«Dette forslaget vil kunne gjøre det mulig for «grasrota» å være mer involvert i arbeidet på forbundsnivå», sies det i forslaget.

TOPPIDRETT. Nesodden Seilforening har bedt seilforundet om en redgjørelse for hvordan vedtaket om en ny toppidrettsmodell for jolleseiling er blitt fulgt opp i de to siste årene.

– Nesodden Seilforening har ikke sendt inn noe forslag til tinget, men bedt om en redegjørelse om oppfølgingen av forslaget deres til tinget i 2009 – om den har vært tilfredstillende eller ikke, sier generalsekretær Espen Guttormsen til SEILmagasinet.

Les om saken fra seiltinget i 2009.