Endringer i Gotland Runt

Gotland Runt blir ÅF Offshore Race

Gotland Runt blir ÅF Offshore Race

Gotland Runt endrer navn og gjør som Færder`n: Starter i byen.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fortelles det at Gotland Runt har slått seg sammen med bedriften ÅF og skiftet navn til ÅF Offshore Race. I tillegg vil regattaen starte fra Stockholm, i stedet for Sandhamn. Titusener av Stockholm-innbyggere vil nå kunne følge starten 6. juli 2011 og hvert år fra nå av.

ÅF Offshore Race vil bestå av to etapper. Første etappe starter i  Stockholm og ender i Sandhamn. Den andre etappen starter i Sandhamn.

I pressemeldingen sier Jacob Wallenberg,  styreformann i KSSS:

– Vår visjon på KSSS er å være ledende innen seiling. Dette betyr at vi må hele tiden utvikle vårt arrangement. Dette er akkurat hva vi vil oppnå ved å flytte starten til det sentrale Stockholm. Endringen vil gjøre det mulig for  tusenvis av tilskuere å samle seg i hovedstaden for å se starten. Vi er overbevist om at arrangementet vil være en reell folkemengde-trekker, samt å skape ytterligere interesse for svensk seiling.

Under ÅF Offshore Race vil kun eliteklassen og de klassiske båtene seile den nye ruten. De resterende klassene starter fra Sandhamn, akkurat som før. Fra arrangementet i 2012, er planen at alle starter i Stockholm.

Arrangementet endring av navn til AF Offshore Race er knyttet til ÅF nye rolle som tittelsponsor. I første omgang forplikter ÅF seg til og med 2016, heter det i pressemeldingen.