Søket etter BERSERK pågår for fullt

Leter i strandkanten og på havet

Leter i strandkanten og på havet

I løpet av natten er det ikke dukket opp spor etter BERSERK, men skipperen, Jarle Andhøy, som er på vei til Scott-basen på en fire hjuls ATV motorsykkel, har gitt livstegn fra seg.

– Søket pågår for fullt med to båter og ett helikopter. De leter både i strandkanten og lenger ut til havs. Det er relativt godt vær der nede nå; god sikt og lite drivis, forteller vakthavende redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til SEILmagasinet.

DREVET MOT LAND. Foreløpig har de ikke sett spor etter BERSERK. Vindretningen som har vært da uværet raste, skulle tilsi at båten skal ha drevet mot land. Posisjonen som ble oppgitt da nødpeilesenderen ble utløst, er 18 n mil fra Scott-basen. Hongset kan imidlertid ikke si noe om i hvilken retning dette er fra basen.

KONTAKT MED ANDHØY. I natt ble Hovedredningssentralen i Nord-Norge oppringt av Jarle Andhøy, skipperen om bord i BERSERK, som ikke var klar over at båten hans var savnet.

Han og 18-åringen Samuel Massie er på vei tilbake fra polpunktet, dit de har kjørt med en ATV firehjuling som de skal ha hatt med om bord i BERSERK. Da Andhøy ringte, befant de seg ca. 160 km fra Scott-basen, og litt avhengig av været, regnet de med å ankomme denne basen om 2–3 døgn.

GA LETE-RÅD. Andhøy ga redningsmannskapene fire forskjellige bukter han trodde mannskapet kunne ha ankret i og dermed også lete i, men Hongset sier til SEILmagasinet at det fortsatt er uklart om båten lå til ankers eller om den var under seil.

– Hva vet dere om kvalifikasjonene til mannskapet som var igjen om bord i BERSERK?

– De vet vi ikke noe om, sier Hongset.

Jarle Andhøy har nå avtale med hovedredningssentralene i båpde Norge og New Zealand om å ringe hver 6. time.

På denne tiden av året er det kun noen få timer i døgnet det er mørkt, slik at letingen kan foregå med full styrke det meste av døgnet.