Søk i arkivet

Heineken Regatta på St. Martin om bord i GODOTBedre enn Tusenfryd

Langturseilerne fra Norge fikk sitt livs opplevelse om bord på GODOT i årets Heineken Regatta på St. Maarten.

- Heineken Regatta om bord på Godot var heeelt fantastisk! Vi fikk en førsteplass, en siste plass (bomma på bøya), og en fjerde plass i de ulike løpene. Ikke dårlig med en gjeng langturseilere om bord, konkluderer Mariann Ovesen, fra katamaranen OCCASIONE.

Hun var en av de mange langturseilerne fra Norge som ble invitert til å delta på Heineken Regatta på St. Marteen (3.-6. mars 2011) om bord på GODOT. Eier og skipper Pål Fevang skal ha leid en container for å tømme båten før regattaen.

Her er hennes rapport fra St. Maarten:

"Vi har vært så heldige å bli invitert om bord på Godot under Heineken regatta i St. Marteen som mannskap på GODOT. Pål Fevang og Anne Mette Rimstad har både under Grenadacupen og nå i Heineken regatta invitert langturseilere (enkelte med INGEN erfaring fra regattaseiling) om bord som mannskap!

Pål har en visjon med sin flotte Swan 66: I tillegg til sin egen glede over regatta og langturseiling, ønsker han å kunne bruke båten som en plattform til å introdusere andre mennesker til seilsportens gleder. Han er konkurranseorientert, men er tydelig på at det viktigste er den gleden og entusiasmen han kan se i andres øyne i det de opplever alt det unike med regattaseiling.

Pål uttaler at det å gi til andre også kommer tilbake til en selv, og at det som gir han aller mest med regattaseiling er å se en gruppe mennesker jobbe sammen og vokse til et team som får til å utføre noe stort sammen, samt opplevelsen av mestring.

Det er helt tydelig at visjonen er alt annet enn en frase, og tvers igjennom ekte, da det var mange startproblemer med Godot (forstag nesten revet av i toppen, og en motor som kun tidvis virket), men Pål og crew jobbet beinhardt for å få dette til, og han var villig til å risikere mye for å få gitt denne gleden til oss alle! Heldigvis ble problemene fikset, og vi er VELDIG takknemlige for denne fantastiske introduksjonen til en spennende verden av regattaseiling!!!

Anne Mette som er skipperfrua på Godot er lik Pål i det å være glad i mennesker, og hun gir generøst av seg selv, og inviterer til stadighet andre om bord eller samler en flokk til middag og hygge. Helt fra vårt første møte med Pål og Anne Mette har det vært tydelig at de er alt annet en hovne, rike Swan-eiere, men jordnære, varme og inkluderende mennesker. Hele norskegruppen (cirka 32 båter) ble i Las Palmas invitert om bord i Godot, og det gikk ikke lenge før Pål og Anne Mette ble en del av samholdet i den store norskegruppen. Det er tydelig at de begge deler visjonen av å inkludere andre mennesker i deres opplevelse og har skjønt verdien av å dele gleder med andre!

Tusen takk, Pål og Anne Mette, for at dere er som dere er, og har gitt oss muligheten til å oppleve noe helt unikt under Heinikenregattaen!!!!"

Du kan lese mer om hvordan turseilerne opplevde regattaens hete og nyte masse bilder fra opplevelsen på OCCASIONES blogg.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen