Søk i arkivet

SEILmagasinets nye arrangementspakkeBundefjorden Rundt først ut

Bundefjorden Rundt blir det første regatta-arrangementet som presenterer seg gjennom SEILmagasinets nye administrasjonssystem for regatta-arrangører.

Bundefjorden Seilforening blir den aller første seilforeningen som om noen dager tar i bruk SEILmagasinets helt nyutviklete administrasjonssystem for regatta-arrangører. Og den første regattaen det vil bli invitert til, er Bundefjorden Rundt, en regatta seilforeningen gradvis har bygd opp til å bli en av indre Oslofjords mer populære tur&hav-regattaer.

Det er 6. gang regattaen arrangeres i år.

FOKUS PÅ NYBEGYNNERE. I 2010 stilte over 40 båter til start, og håpet er enda flere i 2011.

Et spesielt trekk ved regattaen er at den har spesielt fokus på å tilrettelegge for nye og ferske regattaseilere for at de skal føle seg velkomne i miljøet og på regattabanen. Som en ekstra service blir de tilbudt en liten, grunnleggende innføring i regattaseiling før start.

SEILMAGASINETS ARRANGEMENTSPAKKE. Arrangementspakken Bundefjorden Seilforening lanserer sin regatta gjennom, er helt nyutviklet. Pakken inneholder alt en regatta-arrangør trenger – fra å publisere regattaen på nettet til å presentere en resultatliste etter endt seilas.

SELVBETJENT. Hele håndteringen er det foreningen selv som står for, og alt – fra betalingsløsning for startkontingent og deltagerlister til resultatlister er integrert i hverandre og nettbasert, slik at man slipper all mulig eksport av data hit og dit til ulike systemer for å få frem ønsket informasjon til seilere og publikum.

Arrangemenstspakken kan blant annet utføre følgende:

  • Generere en egen webside for regattaen der man kan legge ut nedlastbare dokumenter og filer,  legge ut nyttige linker og opprette bildegallerier og gallerier med Youtube-filmer fra arrangementet.
  • På websiden finner man påmeldingstjeneste med nettbasert betalingsløsning. Den kan inneholde betaling av startkontingenten, men også betaling av andre tjenester, så som middager, T-skjorter og annet man ønsker deltagerne skal ta stilling til om de ønsker å ha eller delta i.
  • Etter hvert som påmeldingene strømmer inn, genereres det automatisk en deltagerliste som kan vises på forskjellige måter – blant annet med bilde og CV på deltagerne – og ut i fra deltagerlisten kan man igjen generere startlister. Foreningen kan også selv definere hvilke opplysninger disse listene skal inneholde.
  • Det er avsatt plass slik at for eksempel sponsorlogoer lett kan lastes opp og eksponeres.
  • Brukerne av systemet for også tilgang til et bibliotek av nyttige dokumenter og artikler som kan være relevante og interessante for deltagere og følgere av regattaen.
  • Påmeldingssystemet kan også brukes til kurs og samlinger.
  • Integrert i arrangementspakken er også et nyutviklet resultatsystem som håndterer utregning på LYS, ORC (to-tallssystem) og IRC. Det kan settes opp serieseilaser med lowpoint eller olympisk poengsystem, og det er tilrettelagt for å håndtere serieseilaser som løper over en hel sesong – for eksempel onsdagsseilaser.
  • I resultatsystemet kan man sette opp kriterier for antall seilaser som kan strykes, og det setter opp en starttidspunkt-liste dersom man skal arrangere en regatta etter Gunder-metoden.
  • Resultatsystemet håndterer også pitstop-regattaer og alt vises på nettet etter hvert som resultater registreres. Registreringen er nettbasert, slik at man for eksempel med en ICE-oppkobling i startbåten løpende kan legge inn resultatene og publisere dem på nettet. De kan også redigeres og korrigeres i etterhånd – for eksempel på grunn av tastefeil eller korreksjoner på grunn av protestbehandlinger.

 

Hele administrasjonssystemet er igjen tett knyttet opp mot Norges Seilforbund og SEILmagasinets terminliste, som nå har status som Norges offisielle terminliste.

– Vi skal ha en presentasjon av administrasjonspakken vår for alle landets seilsportledere i forbindelse med seiltinget neste helg, forteller Henrik Næss i SEILmagasinet, som er hovedansvarlig for dette store prosjektet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen