Stor-NM fortsetter hvert år:

Superjevn avstemning om stor-NM

Superjevn avstemning om stor-NM

Avstemningen om stor-NM ble nervepirrende jevn.

Publisert Sist oppdatert

Seiltinget var bokstavelig talt delt i to da avstemningen om stor-NM skulle arrangeres hvert eller annet hvert år. Styrets innstilling om å avholde mesterskapet årlig, fikk imildertid minst mulig flertall – og det skyldtes at en av delegatene stemte blankt.

JEVNT. Utfallet ble at stor-NM fortsetter som årlig arrangement med 41 stemmer, mens Florø Seilforenings forslag om at arrangementet skal gå annet hvert år, oppnådde 40 stemmer.

Til seiltinget forelå det to forslag. Sandefjord Seilforening forslo å avvikle hele stor-NM-konseptet, mens Florø ønsket at det skulle arrangeres annet hvert år. Begrunnelsen fra Florø var at kun større foreninger makter å påta seg stor-NM-arrangementet, mens andre foreninger i mellomårene kunne får sjansen til å arrangere NM for enkeltklassene.

TRAKK FORSLAG. Sandefjord Seilforening trakk sitt forslag og valgte å stemme med Florø, mens styret i Norges Seilforbund innstilte på at stor-NM skulle fortsette årlig.

I og med at stor-NM kun er for juniorer, foreslo Bærum Seilforening å omdøpe arrangementet til junior-NM, men dette forslaget ble ikke realitetsbehandlet.