Kaster vekk de som ikke seiler regatta

– Vi driver en seilforening

– Vi driver en seilforening

– Bundefjorden Seilforening er en seilforening, ikke en båtforening, sier formannen i foreningen. Skal du nå ha båtplass må du seile regatta.

Publisert Sist oppdatert

– Det ble en grundig og meget bra dialog på dette punktet og styret har satt ned en komité som skal evaluere alle båtplassene etter hver sesong, sier Erik Kristiansen, formann i Bundefjorden Seilforening, til SEILmagasinet.

Bundefjorden Seilforening tar da grep for å sikre at foreningens båtplasser er for de som seiler regatta. Under gårdagens ekstraordinære generalforsamling ble det bestemt at de som ikke bruker båten til regatta, må finne et annet sted å ligge.

– Det er styrets oppfatning at vi er satt til å forvalte klubbens aktiva på en best mulig måte og slik at flest mulig av foreningens medlemmer kan nyte godt av disse enten direkte eller indirekte.

– Styret ønsker også en mer rettferdig bruk av disse godene blant flest mulig aktive medlemmer og ønsker derfor at regattadeltagelse og bidrag til fremming av seilsportinteressen i Bundefjorden skal vektlegges ved tildeling av bryggeplasser.

FØRSTE TILTAK. Første tiltak i Bundefjorden Seilforening er at alle eksisterende leietagere sies opp per dags dato, men med rett til fornyelse av leieavtale for alle som tilfredsstiller foreningens krav til regattaaktivitet.

– Dette kan virke brutalt for de som har hatt båtplass på bryggeanlegget i over 20 år, men oppfyller man ikke kriteriene får man finne seg en båtforening og ikke oppta plasser i en meget aktiv seilforening som ønsker å gi tilbud til flest mulig aktive regattaseilere.

– Vår visjon er at før hver eneste onsdagsregatta skal det syde av seilere på brygga og når startskuddet nærmer seg skal bryggene være helt tomme for båter og alle disse 50 båtene kniver om en plass på startlinjen. Det er vår ønskedrøm, sier Kristiansen

– Dette er et klart signal fra Bundefjorden Seilforening at her driver vi idrett og seilsport. Trenger du kun en plass til båten din, må du finne deg en båtforening, avslutter formannen i Bundefjorden Seilforening.