Fortsatt laber NORLYS-interesse

Kun fem stilte på årsmøtet

Kun fem stilte på årsmøtet

I fjor møtte det to seilere på årsmøtet i NORLYS. I år var det hele fem!

Lite egger så mye til diskusjon i seiler-Norge som LYS-tall, men når klasseklubben NORLYS, som administrerer LYS-regelen, kaller inn til årsmøte, er interessen minimal. I 2010 møtte kun to seilere opp, i år var den prosentvise økningen stor, men i antall var det bare fem fremmøtte som ikke hadde noe verv eller oppgave i styre eller kontrollkomité.

FORSEILSDEBATT. Leder Sverre G. Ellingsen kunne likevel lede årsmøtet igjennom de sakene som sto på dagsorden, og det som ble foreslått, ble vedtatt. Dog ble Claus Landmarks forslag om muligheten for bruk av flere en fem forseil, overlevert til styret som innspill til justering av LYS-regelen som skal gjelde i 2012.

LYS-regelen som gjelder i 2011 ble allerede fastlagt før årsskiftet, så de som har tanker om å bruke flere flere forseil enn de fem lovlige, må benytte seg av de dispensasjonsmulighetene som fins i regelverket. I 2010 var det fem båter som benyttet seg av denne muligheten.

GOD ØKONOMI. Klubben har god økonomi, men man er bekymret over fallet i innløste LYS-målebrev. Derfor ser man med spenning frem til årets sesong og hva den vil bringe av aktivitet.

MER ENGASJEMENT. NORLYS ønsker en høyere grad av engasjement rundt klubbens arbeid og flere femmøtte på årsmøtet, og i et forsøk på å få foreningenes tur&hav-ledere med på møtet, vedtok årsmøtet en regelendring som gjør at seilforeningene blir representert. Hvor mange representanter foreningene kan stille med, avhenger av antall innløste lysmålebrev som er knyttet til medlemmer av de enkelte foreninger.

Har en seilforening 20 eller flere LYS-medlemmer gir det foreningen en stemme, hvortetter de får en ny stemme for hvert 40. LYS-medlem. Basert på dagens LYS-brev vil det gi disse foreningene anledning til å møte på årsmøtet til NORLYS (antall stemmer først):

5 KNS

2 Asker Seilforening

2 Bergens Seilforening

2 Stavanger Seilforening

2 Trondhjems Seilforening

1 Askøy Seilforening

1 Bodø Seilforening

1 Brevik Seilforening

1 Bundefjorden Seilforening

1 Drammens Seilforening

1 Drøbaksund Seilforening

1 Bærum Seilforening

1 Fredrikstad Seilforening

1 Frognerkilens Seilforening

1 Gandsfjord Seilforening

1 Holmestrand Seilforening

1 Hurum Seilforening

1 Molde Seilforening

1 Moss Seilforening

1 Nesodden Seilforening

1 Os Seilforening

1 Oslo Seilforening

1 Ran Seilforening

1 Tønsberg Seilforening

1 Ålesunds Seilforening

Forslaget kunne ikke realitetsbehandles på årsmøtet, men det vil bli innkalt til en ekstraordinær generalforsamling slik at dette vil komme inn som en lovendring. Styret håper denne nye representasjonsordningen vil kunne bidra til økt fremmøte.

I tillegg til foreningsdelegatene kan hvert enkelt LYS-medlem stille på årsmøtet med sin stemme som før.

NYE TILLITSVALGTE. Fra det sittende styret ble Thorstein Tønnesson erstattet av Endre Steinbru fra Fredrikstad, mens Rune Hjertås fra Tønsberg ble varamedlem.

Claus Landmark vil supplere LYS-komiteen, mens Thorstein Tønnesson og Dag Skarsgård vil utgjøre den nye valgkomiteen.