ISAF verdensranking

Norske seilere bedre enn hva rankingen viser

Norske seilere bedre enn hva rankingen viser

– Det er helt feil å si at norsk seilsport har falt av lasset internasjonalt. ISAFs ranking viser ikke det rette bildet, sier Laser-trener Frode Johansen fra Brevik.

Publisert Sist oppdatert

Frode Johansen har reagert kraftig på SEILmagasinets sak om den ferskeste ISAF-rankingen, der det nå kun er det norske Star-laget «LodeStar» som er blant de 20 beste.

– Den oversikten viser at den norske innsatsen i løpet av det siste året har svekket seg internasjonalt både i toppen og bredden, og når vi skrev omtrent samme kommentar i 2010 med referanse til 2009-posisjonene, må det slås fast at norske seilere har tapt terreng på den internasjonale arenaen de siste årene, skrev blant annet SEILmagasinet.

Les hele saken om den ferskeste ISAF-rankingen

– ISAF-rankingen er statistikk basert på et helt merkelig og tilnærmet uforståelig rankingssystem som ISAF benytter, sier Frode Johansen.

Les om ISAFs rankingregler

FEILAKTIG BILDE. – «Uinnvidde» får etter min mening et feil bilde av utviklingen i norsk seilsport basert SEILmagasinets artikkel eller ISAF-rankingen for dem som leser den. Tallene er klare de, men ut fra disse, kan man ikke treffe en konklusjon om at norske seilere taper internasjonalt terreng.

Han mener situasjonen er motsatt – at norske seilere derimot har gjort fremskritt.

FREMSKRITT I 2010 OG 2011. – Staren vant verdenscupen i 2010 og ble nr. 3 i Bacardi Cup i USA. Det kan ikke sees på som en tilbakegang.Mathias Mollatt har flere enkeltseire i verdenscupen i Laser i 2010. Kristian Ruth ser ut til å være på vei tilbake og avsluttet verdenscupen i Miami med en seier. Mathias og Kristian ble 21 og 25 sammenlagt i den regattaen,  og det er et bedre reslutat enn på lenge. Lars Myklebust Johansen har jevnt forbedret sine resultater i verdenscupen siden han startet, men han har et stykke før han er på Kristian og Mathias sitt nivå, sier Frode Johansen.

– Jeg mener ikke vi skal rosemale bildet av norsk seilsport, men det er unge gutter og jenter der ute som satser mer seriøst og skikkelig enn jeg tror de fleste aner. Jeg ser jo at vi har store utfordringer i norsk seilsport og at vi konkurrer mot nasjoner som har helt andre ressurser. Det blir litt som det kanadisk landslaget i langrenn mot det norske, men SEILmagasinet trenger ikke fremstille det verre enn det er, sier Johansen.