Helly Hansen Skagen Race 2011

Arrangøren venter rekorddeltagelse

Arrangøren venter rekorddeltagelse

Med rekordsent starttidspunkt venter Bærum Seilforening også rekorddeltagelse i Helly Hansen Skagen Race.

Publisert Sist oppdatert

1. juni starter Helly Hansen Skagen Race fra Åsgårdstrand. Det er onsdagen før Kristi Himmelfartsdag, for regattaen har i alle år fulgt denne fridagen – som i år kommer rekordsent på grunn av sen påske. Det betyr vennligere, lysere og varmere forhold, noe Bærum Seilforening vil friste svært mange til å ta en Skagen-tur i år.

På det tidligste har regattaen gått allerede 30. april – og mange kan huske Skagen-turer i kun noen få plussgrader, sludd og regn. I år kan turen bli noe helt annerledes.

HURTIGSVARSPREMIE. 4. april åpnet påmeldingen og for få fart på den, har Bærum Seilforeningen i samarbeid med sponsoren Helly Hansen plukket ut 12 stk Hydro Power Rigging Coat som etter loddtrekning vil bli delt ut blant dem som melder seg på i løpet av den første uken etter at påmeldingen åpnet.

SAMME LØP. Løpet blir det tradisjonelle; fra Åsgårdstrand via Väderöarna, Brofjordens Anhjörning til Skagen. Det seiles i fem hovedklasser:

  • LYS med spinnaker
  • LYS uten spinnaker
  • ORC Club
  • Shorthanded LYS
  • Tur

 

For shorthandedseilerne teller Helly Hansen Skagen Race med på SEILmagasinets Shorthanded Ranking med vekttall 1.

Et av de sosiale høydepunktene i år tror arrangøren comebacket til den legendariske duoen «Susi & Leo», som i 23 år før år 2000 fikk taket til å løfte seg og ølet til å skumme på Skansen i Skagen, vil bli. Under Helly Hansen Skagen Race 2011 spiller de på Pakhuset.

Mer informasjon og påmelding finner du på Helly Hansen Skagen Race’ hjemmeside.