FjordSailing Shetland Race

Snart 50 påmeldte til Shetland

Snart 50 påmeldte til Shetland

46 båter er påmeldt til jubileumsseilas.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra FjordSailing Shetland Race): FjordSailing Shetland Race 2011 er på god vei til å nå målet om å få 50 båter på startlinjen i årets 25 års jubileumsseilas. Oppslutningen fra Ålesunds er også god og en av de sist påmeldte er den foreløpig største båten i klassen. Svein Peder Vågnes, Ålesund Seilforening, er skipper på 54 foteren SKYLINE.

Mannskapet om bord har et langsiktig mål med FjordSailing Shetland Race.

– I år stiller vi opp for å ha en morsom og sosial tur. Det blir også en treningstur for vår del, for neste år kommer vi til å være med for å konkurrere om topp plasseringene, sier Vågnes.

Han legger ikke skjul på at det hadde vært moro å bli den første båten i mål på den nye banen mellom Ålesund og Shetland allerede i år. De syns også det er viktig at båter fra Ålesund, Molde, Kristiansund og resten av distriktet stiller opp på den «nye» regattaen.

– Det er allerede fem båter som har meldt seg på og vi vet at flere er på vei. Spesielt morsomt hadde det vært om Håvard Ullstein hadde blitt med. Han er jo en ivrig regattaseiler, og Ronny Fylling er allerede påmeldt med søsterbåten til Ulstein. De seiler begge Hanse 470E, utfordrer Vågnes.

Andre Farstad er veldig fornøyd med påmeldingen så langt. Det er 31 båter som har meldt seg på FjordSailing Shetland Race og 15 båter som er med i 1000 Mile Doublehanded Race som har FjordSailing Shetland Race som deletappe.

– Vi er på god vei mot 50 båter på startstreken i jubileumsåret, og det tror jeg kommer til å skje. Det bør dessuten være flere seilere i foreningene rundt Bergen som melder seg på. Det var tross alt Bergen Seilforening som startet det hele, sier Andre Farstad, leder for FjordSailing Shetland Race.