Europacup i Laser i Moss

Norsk i Radial, svensk i Standard

Norsk i Radial, svensk i Standard

Henrik Begby har tatt ledelsen i Laser Radial. Laser Standard er det firedobbelt svensk.

Publisert Sist oppdatert

De nærmere 100 Laser-seilerne som har møtt hverandre til dyst i europacup i Moss de to siste dagene, har virkelig fått testet seilkunnskapene sine. To dager med 10 m/sek er noe som sitter i kropp og sjel før morgendagens seilaser, som trolig vil foregå i lettere, men kanskje mer ustabile forhold.

BEGBY I TET. Norges mest imponerende seiler så langt, har vært Henrik Begby fra KNS, som leder Laser Radial-klassen. Han har nesten vært i en klasse for seg, bortsett fra i dagens siste seilas, der han endte på 12. plass. Han har likvel bare ett poengs ledelse på svenske Josefin Olsson.

I Radial seiler guttene og jentene mot hverandre.

– Under så friske forhold er det ikke til å stikke under en stol at gutter er gutter, og de er utstyrt med større styrke enn jentene, sier trener Frode Johansen til SEILmagasinet. Han har fulgt seilasene i dag, og mener jentene likevel har klart seg bra, og at de har fått mye verdifull match i disse seilasene.

Marthe Enger Eide fra Bærum er best av de norske jentene og ligger totalt på en 7. plass i Laser Radial.

SVENSK OVER HELE FJØLA. I Laser Standard er det stor svensk dominans. Firedobbelt ledelse med eneren Rasmus Myrgren fremst har de etter to dager, foran Norges to enere, Mathias Mollatt, Moss og Kristian Ruth, Asker.

– Svenskene stiller med alle sine beste seilere, og de har fått opp et lag på 10–12 seilere som holder et høyt internasjonalt nivå. sier Johansen.

Han mener de norske toppene ikke ligger noe tilbake teknisk og fartsmessig i forhold til sine svenske konkurrenter, men han mener den solide bredden har gitt hele det svenske laget en svært god selvtillit.

ET SPØRSMÅL OM SELVTILLIT. – Når alt stemmer, så virker alt så lett, og slik har de svenske seilerne det nå. De norske sliter litt mer med selvtilliten, og må få enda sterke tro på det de gjør, tror jeg. Jeg tror det ikke skal så mye til før tiing kan snu seg for Mollatt og Ruth.

Tredje best av de norske seilerne er Lars Myklebust Johansen, som i en av seilasene kunne glede seg over å seile seg opp fra 5. til 10. plass, og med det viste at han har både fart og teknikk inne.

MER EKSPLOSIVE. – Forskjellen mellom de gode og seilerne i skiktet under, er at de seiler med toppfart lenger, og spesielt er de bedre i startene og seiler mer eksplosivt ut fra start. Dermed kommer de i posisjon til å kunne velge først i det taktiske og strategiske spillet, sier Frode Johansen.

Laser 4.7 er det nesten bare norske seilere, og der leder Cedrik Kløvstad fra Drøbaksund.

Alle resultater finner du her.