Europacup i Laser

Og så ble det svensk alt sammen…

Og så ble det svensk alt sammen…

Svenskene stakk til slutt av med seieren i både Laser Radial og Standard under europacupen i Moss.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne kunne glede seg over nok en flott regattadag i Moss, men det ble svenskene som til slutt kunne smile aller bredest i sola. Josefin Olsson knep seg forbi Henrik Begby i Laser Radial og snøt derfor ham og Norge for en litt etterlengtet Laser-seier.

PÅ GANG. Herman Tomasgaard, som nå seiler for KNS, fikk imidlertid vist at han har noe på gang, og kunne avslutte cupen med en god 2. plass i siste seilas – på plassen bak den svenske vinneren. I dagens første seilas ble han nummer 6, og med det klatret han til 5. plass sammenlagt.

Marthe Enger Eide fra Bærum ble best av de norske jentene i Laser Radial med 8. plass sammenlagt.

MATHIAS MOLLATT BESTE NORSKE SEILER. I Laser Standard beholdt svenskene sitt firedoble hegemoni før dagens seilaser, og det ble til slutt Mathias Mollatt som på hjemmebane i Moss ble best av de norske. Han endte på 5. plass, mens Kristian Ruth måtte nøye seg med 7. plass. Han kunne imidlertid glede seg over en 3. plass i siste seilas – hans beste i hele serien.

Mest gald og fornøyd av de norske norske seilerne var nok Lars Myklebust Johansen fra Brevik etter dagens seilaser. En 7. plass og deretter en 2. plass i siste seilas representerte en skikkelig opptur for Brevik-seileren, som skritt for skritt nå ser ut til å nærme seg Mollatt og Ruth.

NORSK SEIER! I Laser 4.7 deltok kun en utenlandsk seiler, og i denne klassen ble  det norsk seier, noe Cedrik Kløvstad fra Drøbaksund sørget for.

Komplette resultatlister på europacupens regattaside.