Nordland Offshore Race 2011

14 båter fullførte i blåsevær

14 båter fullførte i blåsevær

Norland Offshore Race, som ble avsluttet i dag, levde opp til navnet "Nord-Norges tøffeste seilas".

Publisert Sist oppdatert

De fikk virkelig utfordret seg selv og vist hva de var gode for; shorthanded-seilerne som deltok i Nordland Offshore Race. Regattaen startet fredag og ble fullført i dag, lørdag 21. mai.

KULING. Båtene startet med bidevindsseilas og vind av kulings styrke ned til runding ved Fleinvær, hvoretter de la ut på det tøffe havstrekket over Vestfjorden til Værøy. Vinden skiftet etter hvert både i retning og styrke, men de hadde rikelig med vind hele veien.

Vinnere av regattaen i de to klassene ble Remi Rasmussen og Magnus Whatley i deres Salona 37 SWAI i klassen for de største båtene, mens Johan Holdø og Lars Dybfest tok seieren i den minste klassen med Hallberg-Rassy 29en FLUGT VI. FLUGT VI hadde seilasens laveste måltall med 1,03. Begge lagene kommer fra Bodø Seilforening.

SWAI tok også over all-seieren med beste korrigerte tid uansett klasse.

Komplett resultatliste.

MEDIABEGIVENHET. 20 båter startet, men seks av dem valgte etter hvert å gi seg. Regattaen kunne følges fra time til time på regattaens «live news»-streamer med både bilder og tekst [Gjenopplev regattaen her], og alle båtene hadde tracker om bord og kunne følges i kartet på Internett mens regattaen pågikk [Spill hele regattaen i replay her].

Bodø Seilforening sto for et arrangement det virkelig står respekt av – ikke minst med hensyn til hvordan dette arrangementet ble bragt ut til publikum på av foreningens egne krefter. Regattastarten ble blant annet sendt direkte på TV (NRKs distriktkontor) og den har fått god dekning i lokale media. Dessuten publiserte arrangøren fortløpende nyheter mens regattaen forløp. Dette kan mang en regatta-arrangør landet rundt lære av!

Presseinnslag:

Avisa Nordland

Avisa Nordland

Nordland NRK

Nordland NRK

Nordland NRK - Film

[Og i all beskjedenhet … Bodø Seilforening benyttet seg av SEILmagasinets nye regattapubliseringssystem.]