Seilmakeren Doublehanded 2011

Klart for vestlandseventyr i kuling

Klart for vestlandseventyr i kuling

Kl 1800 starter Seilmakeren Doublehanded fra Askøy. Da setter 60 båter kurs for Florø. Allerede nå kan du følge med på forberedelsene på regattaens egen nettside.

Publisert Sist oppdatert

Det er et hektisk liv ved Askøy Seilsportsenter nå i timene før start, og deltagerne har nettopp vært igjennom en værbriefing som forteller om at fredagen vil kunne by på feiende frisk spinnakerseilas i nordakuling på returen fra Florø til Askøy. Men først skal seilerne krysse seg igjennom natten nordover i et farvann få – om noen av deltagerne – har seilt regatta i tidligere.

BIDEVIND NORDOVER.Værmeldingen fra yr.no tyder på at seilerne vil krysse i lett til laber bris i strak nordavind, og med en slik vindretning er de første båtene gjettet å komme i mål ved 12-tiden fredag formiddag. Ca. 85 nautiske mil skal de tilbakelegge.

Fra tidlig fredag morgen skal været klarne opp og vinden dreie mot nordvest og øke til liten kuling fredag kveld. Det vil kunne by på frisk seiling sørover, og det blir spennende å se hvilket veivalg seilerne da gjør; utenskjærs eller innenskjærs..

NÅR DREIER VINDEN? Et annet spenningsmoment for de 120 seilerne, vil være hvor fort de kommer i mål, for i løpet av natt til lørdag skal vinden atter dreie mot sør på et eller annet tidspunkt, noe som vil kunne bety at det vil bli kryss den siste biten til mål – om man ikke har klart å seile så fort til Askøy at man er i mål før vinden dreier.

Værscenariet forteller et klart språk om at det gjelder å seile fort sørover slik at man eventuelt får kortest mulig distanse å krysse inn til mål i. Og med LYS-tallene tatt i betraktning, ligger det an til å bli de store båtenes race...

Men det er ikke alltid det skjer som er varslet…

FØLG REGATTAEN! SEILmagasinet er på plass både på Askøy og i Florø, og regattaen kan følges fra start til mål på Internett. Alle båtene er utstyrt med trackingenheter slik at de kan følges meter for meter i kartet i tjenesten som er levert av TracTrac.

Det som pågår ute på sjøen, vil dessuten bli behørig fulgt i form av nyheter, bilder og kommentarer – og det vil også innkomme bilder og meldinger fra seilerne underveis på regattaens egen blogg. Om forholdene blir av en slik art at de får tid til denslags...

Du kan følge regattaen på regattaens egen regattaside. Der kan du også laste ned en artikkel fra SEILmagasinet, som i detalj forteller hvilke utfordringer seilerne står overfor.

Hvem som deltar, får du oversikt over her.

Trackingsiden vil bli åpnet ca. kl 17:40 i dag. Du finner den under tracking på regattasiden.