Sparebanken Vest Huftarøy Rundt 2011

Nok en vestlandsseilas i emning

Nok en vestlandsseilas i emning

Neste weekend venter nok en flott vestlandsseilas. Sparebanken Vest Huftarøy Rundt starter Kristi Himmelfartsdag. Nå haster det med påmelding.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 50 båter venter Os Seilforening at skal ta turen rundt Huftarøy på Kr. Himmelfartsdag, men per i dag er det foreløpig beskjedne 16 båter som er påmeldt. Flere ventes imidlertid  å komme til nå den siste uken før start, og før påmeldingsfristen løper ut 31. mai.

ALLE KAN VÆRE MED. Regattaen er åpen for båter som vil seile i turklassen eller for båter med LYS-målebrev. De kan velge om de vil seile med eller uten spinnaker – eller om de vil seile med fullt mannskap eller i shorthanded-klassen. I tillegg er seilasen åpen for flerskrogbåter, og for shorthandedseilerne teller den med på SEILmagasinets Shorthandedranking.

Det betyr at med Seilmakeren Doublehanded denne weekenden og Sparebanken Vest Huftarøy Rundt i neste uke, er det en god mulighet for seilerne på Vestlandet til å kapre atskillige poeng og ta atskillige bygs oppover på rankinglisten.

EN FANTASTISK TUR. Men – Sparebanken Vest Huftarøy Rundt er mer enn bare en regatta. Slik står det i innbydelsen der Os Seilforening utdyper:

«Det er også en fantastisk tur i ett spennende seilingsområde. Seilasen byr normalt på mange og ulike utfordringer med både friske vinder og vindstille perioder, sterke strømmer, kryss, slør og lens. Selv om seilasen går gjennom smale sund og tett ved land, er området lett navigert. Det er lagt opp til mange avkortningsmuligheter, slik at alle skal komme til mål om det skulle bli lite vind.

Seilasen er som vanlig lagt til Kristi Himmelfartsdag og kan danne en flott start på en langhelg for mange.»

MANGE PREMIER. I tillegg til at en tredel av deltagerne i hver klasse får premie, konkurreres det også om en rekke andre trofeer:

  • Norwinch-pokalen— beste båt totalt
  • Elfag/Eilag Vandrepokal — beste klassevinner
  • Easy Sailing vandrepokal — beste båt, doublehanded
  • Classic Frisørs fat for ny bestetid fysisk
  • Os Seilforenings fat for ny bestetid korrigert

Og når det gjelder bestetidene rundt Huftarøy, er den på 3 timer, 39 minutter og 52 sekunder og innehas av Magnus Stangeland. Rekorden for korrigert tid har Harald Strøm med 4 timer, 18 minutter og 36 sekunder.