Søk i arkivet

Seilmakeren Doublehanded 2011Regattaens fire vinnere er kåret

45 lag fullførte Seilmakeren Doublehanded av 57 som startet. Fire lag står nå igjen som regattaens vinnere.

I Seilmakeren Doublehanded deles det ikke ut over all-premier; i den regattaen er det klassevinnerne som får sin hyllest, og dem er det fire av i år:

  • LYS opp til 1,18: MARILD (Maxi Mixer), Stig Gard Paulsen/Espen Reiss-Mathiessen, Seilforeningen av 1928
  • LYS 1,19–1,24: X-FAKTOR (X-332): Harald Matland/Torkjell Tolo, Nordhordland/Hardanger
  • LYS 1,25–1,30: CUBANEREN (Wasa 55), Karl Otto og Otto Book, Åsgårdstrand
  • LYS 1,31 og over: NICOLINE (Elan 410), Lars Petter Karlsen/Jørn Osnes, Fredrikstad/Tønsberg

 

[Artikkelen fortsetter etter bildet]

FOR 2. GANG: I likhet med i 2009 og 2010 vant Stig Gard Paulsen og Espen Reiss-Mathiessen LYS-klassen for LYS opp til 1,18. [SEILfoto: Asbjørn J. Thorup]


FALLVINDER. Siste båt kom i mål 15:30:11, og de ble behørig feiret med champagne og flagg, og da var regattaen endelig over. På brygga ved Askøy Seilsportsenter har det i hele formiddag summet i en diskusjon blant seilerne om strategier og veivalg; – om hvor man tapte og hvor man vant på turen frem og tilbake til Florø. Det er blitt snakket om vindstille ved Alden, og der er blitt snakket om fallvinder ved Alden i over 45 knop – så mye vind at sjøen kokte.

Alle de fire vinnerne har dessuten vært på podiet under premieutdelingen og fortalt om sin opplevelse av regattaen, om sine strategier og om sine lykkelige og ulykkelige valg. Når de fortalte, satt tilhørerne og nikket, andre fikk noen aha-opplevelser av hva vinnerne fortalte.

TIL FLORØ IGJEN? En fellesnevner synes å være at de aller fleste var fornøyde med det nye løpet nordover til Florø, og de ønsket seg dette alternativet til neste år også.

GJENOPPLEV REGATTAEN. Hele regattaen kan gjenoppleves på regattaens nettside. Hvor og hvordan seilerne seilte kan man se ved å spille av trackingen på nytt, og her vil man nok tydelig kunne se hvor de enkelte båtene tjente og tapte. Her er det muligheter for å analysere og studere, og det ligger trolig mye nyttig lærdom gjemt i trackingsporene.

I løpet av regattaen er det også blitt publisert 160 nyhetssaker og videoer, og på SEILbloggen har seilerne publisert sine egne bilder fra regattaen.

Og selvfølgelig – resultatene finner du også på regattaens nettside.

CHAMPAGNE: Jan Edvard Søvre og Bernt Johannessen i båten ELG ble behørig feiret med champagne da de kom i mål. [SEILfoto: Merete Baalsrud]

  Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen