Helly Hansen Skagen Race 2011

Hard fight om line honour

Hard fight om line honour

Det ble en hard fight om å komme først i mål i Skagen. Første båt var i mål kl 09:28:40 og bare 2 min. og 4 sekunder skilte de to første.

Publisert Sist oppdatert

Ikke uventet var det Helly Hansen Skagen Races to giganter, WOLFPACK (Transpac 52) og CAMILLA (Coockson 50) som kom til å kjempe om å komme først i mål, men at det skulle bli så jevnt, hadde ikke så mange drømt om. De to båtene har fulgt hverandre som skygger igjennom hele natten, men da de kom til Skagen, var WOLFPACK de to minuttene foran i mål.

De to båtene seiler i forskjellige klasser, så slik sett var det kun æren av å komme først til Skagen de kjempet om. WOLFPACK med Thomas Nilsson fra KNS som skipper, seiler i ORC-klassen, mens CAMILLA deltar i LYS, der båten har et LYS-tall på hele 1,77. Spennende å se utover formiddagen vil være om de to superraske båtene har klart å seile opp måltallet sitt.

MANGE HAR BRUTT. Regattasjef Christian Gundersen kan fortelle at regattakomiteen har mottatt meldinger i natt om at det har vært en del vind og sjø i natt.

– Vi har mottatt rapporter om at ca. 40 båter har brutt. En gjenganger i meldingene er at deler av mannskapet er blitt sjøsyke og at de ikke orker å fortsette. Vi har også fått melding om at en båt har mistet masten og at AL CAPONE har brutt fordi de var redd for å miste masten på grunn av et defekt stag, forteller Christian Gundersen.

LØYENDE VIND. Han kan fortelle at vinden nå har løyet i Skagen.

– Vi har delvis skyet vær og vind på 4–6 m/sek, sier han,

De neste seilene kan nå skimtes i horisonten, men de vil neppe komme i mål før ved 11-tiden i formiddag.

FØLG INNKOMSTEN. Du kan følge med på hvordan resultatlistene utvikler seg etter hvert som båtene kommer i mål. Et lite tips i så måte; klikk på båtnavnet i resultatlisten så får du se navnene på hele mannskapet om bord.

Regattakomiteen legger også ut nyheter om regattaen på regattaens nettside. Der er det også en regattablogg hvor også du kan sende bilder dersom du har bilder fra regattaen eller bilder fra stemningen i Skagen eller noe annet som har med regattaen å gjøre. Slik gjør du:

Send MMS til 1938. Skriv Blogg [mellomrom] 1186838 [mellomrom] eventuell tekst og legg ved bildet du skal sende. Da vil bildet ditt dukke opp på regattabloggen.

Du kan også følge båter som har AIS-transponder om bord og se dem i det offisielle trafikk-kartet.