Søk i arkivet

SEILmagasinet Shorthandedranking oppdatertSimen Løvgren fortsatt i tet

Askers Simen Løvgren ligger på topp på såvel SEILmagasinets Shorthandedranking såvel som i kampen om å bli Årets Shorthandedseiler. Men der er det knapp margin.

Konkurrentene knapper inn på forspranget til Simen Løvgren på shorthandedrankingen, men fortsatt har Asker-seileren en komfortabel ledelse, og det er vel først etter Watski Skagerrak TwoStar at noen kan gjøre seg forhåpninger om å passere ham.

TO SEIRE. Nærmeste opponent – både på rankingen og i oppgjøret om å bli Årets Shorthandedseiler, der kun årets fire beste resultater teller – er Karl Otto Book, bergensstasjonert seiler fra Åsgårdstrand Seilforening. Han har nå vunnet to regattaer på rad nå – Seilmakeren Doublehanded og Sparebanken Vest Huftarøy Rundt – og han ligger nå beskjedne fem poeng bak Løvgren på årets liste.

Simen Løvgren har hentet sine poeng gjennom å vinne Oslofjorden Rundt, bli nr. 4 i Seilmakeren Doublehanded og nr. 8 i Helly Hansen Skagen Race, mens Book har poengene sine fra de to seirene, og han dermed et bedre utgangspunkt enn Løvgren i det videre løpet. Watski Skagerrak TwoStar, som den regattaen med høyest vekttall, vil imidlertid kunne ha avgjørende betydning for utviklingen. Og i Watski Skagerrak TwoStar er Karl Otto Book foreløpig ikke påmeldt…

SMÅ ENDRINGER. Bak de to har også Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad, gjennom sin klasseseier i Seilmakeren Doublehanded, styrket sin posisjon og passert Tor Hove, Bærum på rankingen. Også Arild Schei fra Trondhjem klatrer på rankingen.

Topp 10-listen på SEILmagasinet Shorthandedranking er nå denne.

1 Simen Løvgren Asker 910,4
2 Karl Otto Book Åsgårdstrand 773,4
3 Lars Petter Karlsen Fredrikstad 674,6
4 Tor Hove Bærum 622,1
5 Arild Schei Trondhjem 573,2
6 Pål Terje Christensen Asker 517,1
7 Per Ottar Skaaret Asker 462,9
8 Rune Aasberg KNS 419,5
9 Bjørn Forslund Nesodden 415,4
10 Svein Olav Moe Fredrikstad 395,1
10 Per Arne Skjeggestad Fredrikstad 395,1

 

Se hele rankinglisten.*

VESTLANDET KOMMER STERKT. Vestlandsseilerne utgjør et sterkt innslag på listen over årets beste shorthandedseilere. Hele 7 av de 12 beste er seilere vestpå. Best av dem er Jørund Fjøsne fra Stord, som har som uttalt ambisjon i år å seile seg inn blant de 10 beste på rankingen innen sesongen er omme.

Det er også grunn til å se opp for Bernt Svendsen fra Askøy og Øyvind Krokeide fra Bergen. Sammen seiler de Grand Soleil 45, SCIROCCO 3, og etter å ha seilt seg inn til 3. plass i Seilmakeren Doublehanded, satte de umiddelbart kurs for Østlandet og stilte til start i Helly Hansen Skagen Race bare noen dager etter og gjentok bedriften der. De stiller også til start i Watski Skagerrak TwoStar og er definitivt utfordrere til «The establishment» i rankingtoppen.

[Artikkelen fortsetter etter bildet]

VIL SLÅ: Bernt Svendsen og Øyvind Krokeide, populært kalt «Sinnasnekkerne», har tatt turen til Østlandet for å slå og utfordre «The establishment». [SEILfoto: Trond J. Hansen]


De 12 beste på Årets Shorthandedseiler 2011:

1 Simen Løvgren Asker 190,0
2 Karl Otto Book Åsgårdstrand 185,0
3 Jørund Fjøsne Stord 156,5
4 Bernt Svendsen Askøy 154,0
4 Øyvind Krokeide Bergen 154,0
6 Arild Schei Trondhjem 150,0
6 Espen Reiss Mathiesen Seilforeningen 1928 150,0
6 Harald Matland Nordhordland 150,0
6 Otto Book Åsgårdstrand 150,0
6 Stig Gard Paulsen Seilforeningen 1928 150,0
6 Torkjell Tolo Hardanger 150,0
12 Per Ottar Skaaret Asker 128,0

 

Se hele listen over årets beste seilere.*

*Resultatene fra Sparebanken Vest Huftarøy Rundt er ikke fullstendige. Navnene på mannskapene er ikke innarbeidet i listene da de foreløpig ikke er oppgitt fra arrangøren.

INGER ÅSLE LEDER. 13 kvinnelige seilere har til nå scoret poeng, og flest har til nå Inger Åsle fra Fredrikstad, som sammen med mannen Fredrik kom på 2. plass i sin klasse i Helly Hansen Skagen Race. Rett bak følger Nina Rosenlund fra Ran Seilforening, som tok sine ferskeste poeng i Sparebanken Vest Huftarøy Rundt.

Bak duoen i teten følger Anne Karin Augland fra KNS og Anne Raangs fra Askøy. Anne Raangs har imidlertid sjansen til en god poenggevinst i nærmeste fremtid. Hun deltar i 1000 Mile Doublehanded Race fra Nederland til Bergen og deretter tur retur Shetland. 1000 Mile Doublehanded Race starter 16. juni.

DE NESTE REGATTAENE. Seks båter er påmeldt i Færderseilasens shorthandedklasse, og dersom alle starter blir den regattaen tellende på rankingen. Og i Stord Rundt, som går samtidig med Færder’n, kan Vestland-seilerne styrke aksjene sine ytterligere. Det kan også seilerne på Nordvestlandet gjennom å delta Smøla Doublehanded samme helg.

Uken etter er det så duket for årets store shorthandedbegivenhet, Watski Skagerrak TwoStar med 124 båter på deltagerlisten.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen