Watski Skagerrak TwoStar 2011

Meld deg på til kystseilasen!

Meld deg på til kystseilasen!

Watski Skagerrak TwoStar går i år på to baner, og for å seile i «kystseilasen» trenger du hverken å ha flåte eller sikkerhetskurs.

Publisert Sist oppdatert

Terskelen for å delta i Watski Skagerrak TwoStar har vært vel høy for flere seilere. Hindere for de fleste er gjerne at det kreves at man har med flåte om bord, at begge seilerne har tatt sikkerhetskurs og i år er det også blitt et krav at man skal ha AIS-transponder som kan sende fra seg båtens posisjon til det nye trackingen til True Heading som baserer seg på dette poisjoneringssystemet.

TRACKING PÅ KYSTBANEN OGSÅ. I Watski TwoStar Kystseilas, som går over to etapper mellom Hankø og Arendal, stilles det ikke disse kravene til deltagerne fordi denne ruten går kystnært og man krysser ikke Skagerrak på samme måte som på havbanen.

Også båtene som seiler kystbanen vil bli tracket og vist på Internett, men de vil få tildelt trackingenheter ved registrering og trenger ikke ha noe utstyr selv. Trackingen foregår ved hjelp av GSM-nettet, og den skjer i regi av TracTrac.

LYS 1,10 ELLER HØYERE. På kystbanen kan båter med LYS shorthandedmåltall ned til 1,10 delta.

Båtene på kystbanen starter rett før båtene på havbanen, slik at det skal bli en spennende og samlet seilas for alle ned til Arendal. Der venter 6 timers pitstop for alle deltagerne, hvoretter deltagerne i kystseilasen seiler tilbake til Hankø, mens båtene på havbanen krysser Skagerrak og runder ved Brofjordens Angöring utenfor Smögen.

I Hankø vil alle båtene samles igjen til seilerfest og premieutdeling.

MELD DEG PÅ! Watski Skagerrak Starter 23. juni om morgenen, og påmeldingsfristen løper ut onsdag 15. juni. Du finner mer informasjon om Watski Skagerrak TwoStar på regattaens nettside. Påmelding skjer også der.

Kystbanen teller også med på SEILmagasinets Shorthandedranking med faktor 1,0.

Til nå er ca. 120 båter påmeldt. 19 er til nå påmeldt i kystseilasen, men arrangøren Fredrikstad Seilforening håper det vil bli enda flere.