Big Boat Challenge 2011

Claus Landmark og mannskap i SANTA gjør det bra

Claus Landmark og mannskap i SANTA gjør det bra

I dagens regattaer var jevnt over de fleste norske båtene blandt de raskeste over mål i sin klasse. Det ser ut til å ha gått ekstra bra for SANTA.

Publisert Sist oppdatert

I rundt 6 s/m vind fra sørlig vind og brennende sol har det vært hektisk aktivitet på regattabanen i Kerteminde bukt. Alle de norske båtene stiller i samme klasse og det har før start naturlig nok vært et ønske om å bli beste norske båt for de fleste av dem.

Tre seilaser har blitt gjennomført idag og allerede i første seilas kom SANTA med Claus Landmark inn som båt nummer 3 over mål. Rett bak som båt nummer 4 kom DESTIN med Tore Kandahl. Det så ut til å bli et gjennomgående tema å se minst én eller alle Landmark 43 båtene blant de første i feltet ved lensemerkene og målgang.

Seilasene har blitt gjennomført med kryssbane til begrensningsmerke før toppmerke, deretter lens ned til to valgfrie lensemerker med enten babord eller styrbord runding. Hele tre runder har båtene måttet seile før målgang. De små klassene seilte samme bane, men hadde en kortere distanse til begrensnings- og toppmerket.

Uoffisielt er alle de 4 norske båtene blant de fem beste i sin klasse. Følg med for videre resultater og bilder av begivenheten.