Big Boat Challenge 2011

Deilig å være norsk i dansk regatta

Deilig å være norsk i dansk regatta

SANTA og Claus Landmark med mannskap kan krone seg som beste norske båt i storbåtregattaen i Kerteminde. Har det skjedd endringer ellers i teten etter det som kan betegnes som en dag med Færder-tilstander?

Publisert Sist oppdatert

Det var mange som ønsket å bevare den norske ledelsen i IRC-klassen i årets Big Boat Challenge i et felt med mange sterke deltakere. En som var veldig fornøyd etter gårsdagens resultater var Claus Landmark, skipper på SANTA. Lørdag kunne de vise til hele tre første plasseringer noe som for dem hittil ikke har vært hverdagskost.

ENDA EN SPIKER. Som om det ikke var nok med første plasseringen igår klarte SANTA å inneha nok en førsteplassering i dagens regatta. Hele to seilaser ble startet, men på grunn av lite og veldig varierende vindforhold ble siste seilas avbrutt. Dermed ser det ut til at Claus sitt team blir premiert med en første plassering senere idag.

IMPONERT SKIPPER. Claus kunne fortelle om en fantastisk dag med passelig vind og uten uhell for dem i går. Han hyllet mannskapet som flinke individualister som viste en evne og vilje til å jobbe sammen raskt. Laget denne helgen har vært sammensatt av mange nye mennesker. Claus uttrykket hvor imponert og ydmyk han var for innsatsen deres. For å kompensere for manglende rutine har de også hatt god hjelp fra den lokale taktikeren Morten Henriksen og seildesignere fra Elvstrøm Sails.

ENDA BEDRE Å VÆRE NORSK? De norske båtene hadde mye å bevise i dag. Foreløpige resultater viser at det er nordmennene som topper listen avbrutt av en danske. Etter SANTA kommer DESTIN på 2., TAROK 7 på 3., MAGIC på 4. og KRISTIN på 5. plass.

FÆRDER TILSTANDER. Det ble nærmest en prøvelse i Færderlignende båthåndtering i dagens seilaser. Med vind som løyet og kom fra ujevne retninger. På mange av merkerundingene ble båtene tatt av strømmen og ført inn i hverandre og merkene. På et krysslegg til toppmerket måtte båtene i den lille klassen sette gennaker før de hadde rundet og endte med å krysse mot lensemerkene samtidig som de store båtene foran lenset mot samme merker. Til slutt ble 5. og siste seilas avbrutt til klapp fra deltakerne.

Se hvor og hør hvor tett det var i denne videoen fra Bådmagasinet.dk

Vi gratulerer alle så mye.

Se flere bilder lenger ned på siden.