Færderseilasen 2011

Regattapremiere for Xp-44

Regattapremiere for Xp-44

Nye Xp-44 får norgespremiere på regattabanen under Færderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

En av de nye båtmodellene det er knyttet store forventninger til, er første båt ut i X-Yachts’ nye Xp-modellrekke, Xp-44. P’en står selvfølgelig for performance, og det betyr at vi bør kunne vente oss en rask båt.

Den nye båten har fått LYS-tall 1,45 og stiller i klasse sammen med de øvrige LYS-båtene med LYS-tall 1,42 eller mer. Forgjengeren X-43 har til gjengjeld 1,37 i LYS-tall.

BONITA heter båten og har Knut G. Heie fra KNS som skipper. Han har med seg sitt gamle lag fra hans tidligere BONITA, en X-40, men det er toppet med Pål Berntsen, Otto Backe og en representant fra det danske verftet.

– Jeg er veldig spent på båten, og det lille vi har fått prøvd båten denne uken, virker veldig lovende, sier Otto Backe til SEILmagasinet.

– Jeg synes den ser bedre ut i virkeligheten enn på bilder, men nå er jeg jo ikke helt uhildet, sier en humrende Backe, som importerer X-Yachts’ modeller i Norge.

Båten som stiller til start er byggenummer 4 av Xp-44 og blir den eneste av modellen som kommer til Norge i år. En Xp-38 kommer i november, men den går rett på land.