Færderseilasen 2011

Følg NOR Challenge i Færder’n!

Følg NOR Challenge i Færder’n!

Mens alle andre seiler med fullt mannskap fra Aker Brygge, er de bare to om bord i Class 40en SOLO. Simen Løvgren og Rune Aasberg vil fortelle hvordan dette oppleves ved hjelp av video-innslag du kan se her.

Publisert Sist oppdatert

Rune Aasberg og Simen Løvgren har høye ambisjoner når det gjelder shorthandedseiling, og senere i år skal de toppe sesongen med å seile over Atlanteren i den store shorthandedregattaen Transat Jacques Vabre. Deretter er det store målet Barcelona World Race – rundt jorden i 2014. NOR Challenge heter prosjektet deres.

TO MOT MANGE. Og med slike ambisjoner – hva er mer naturlig enn å seile kun to i Færder’n?  De starter kl 11.40 på fredag 17. juni i konkurranse med de største og mest skarpskodde fullt bemannete båtene med LYS-tall 1,42 eller høyere.

VIDEO-RAPPORTER. Gjennom det nye VMS-systemet for sending av film fra mobiltelefoner, vil de sende stadige rapporter fra seilasen sin og hvordan den oppleves.

Her vil du kunne følge innslagene.

– Vi regner ved å være i båten ved 09–tiden på fredag, og da tenkte vi å starte med å fortelle litt om planene våre og strategien vår for seilasen.  Vi vil også ta med publikum på en liten rundtur i båten, slik at de skal se litt hva en Class 40 er for farkost. Deretter håper vi å kunne filme og kommentere det som skjer av situasjoner og spennende ting underveis, sier Simen Løvgren til SEILmagasinet.

PÅ PC ELLER TELEFON. VMS-innslagene fra Rune Aasberg og Simen Løvgren vil poppe opp på en egen side her på SEILmagasinet.no umiddelbart etter at de er sendt fra båten SOLO. Er du borte fra PCen eller Macen og har en smarttelefon eller iPad, kan du også laste ned app’en "VMS", og når du har den, lete etter NOR Challenge under fanen "Sport".

Følg med i Færder’n om bord i SOLO.