Watski Skagerrak TwoStar 2011

Norges beste shorthandedseilere møtes på St.Hans

Norges beste shorthandedseilere møtes på St.Hans

14 av Norges 15 beste shorthandedseilere stiller til start torsdag morgen. Du kan følge dem alle på internett fra start til mål.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 23. juni – på selveste St. Hans kl 09.00 – stikker de første båtene til havs fra Hankø – med kurs for Arendal. Og det er litt av et felt som stiller: 14 av de 15 beste på SEILmagasinet Shorthandedranking stiller til start i årets utgave av Watski Skagerrak TwoStar. Den eneste som litt ufrivillig har valgt å bli hjemme, er ranking-toer Karl Otto Book fra Åsgårdstrand.

Best på SEILmagasinet Shorthandedranking, som er oppdatert etter nylig avholdte Stord Rundt, er Simen Løvgren fra Asker. Han har en komfortabel ledelse, men med vekttall 1,75 for denne regattaen – som er årets høydepunkt for shorthandedseilerne – skal det deles ut mange poeng. Løvgren skal derfor ikke føle seg sikker på at han fortsatt innehar lederflagget etter endt seilas på fredag eller lørdag.

Se SEILmagasinet Shorthandedranking.

Seilerne vil du kunne følge fra start til mål. Alle båtene vil bli tracket og hvor og hvordan de seiler kan du følge i kartet – bokstavelig talt meter for meter. Der vil du også se hvordan de ligger an.

Se regattaens nettside der du finner alle opplysninger.

Mye tyder at seilerne vil få en tøff start på Watski Skagerrak TwoStar i år – slik de har fått det også i de to foregående årene. I morgen tidlig vil de legge ut laber bris; 8 m/sek i følge yr.no. Varselet ser ut til å a moderert seg noe i forhold til prognosene tidligere i dag.

Se artikkel om været publisert tidligere i dag.

På vei nedover sørlandskysten vil vinden øke til 11-12 m/sek – og det er noe mindre enn de 14 m/sek som det tidligere er blitt snakket om. De fleste her på Andersenslippen synes det er helt greit…

Nå rett før midnatt er det fortsatt rundt 40 båter som ikke er registrert inn. Registreringen stenger nå kl 2300.