Watski Skagerrak TwoStar 2011

Først saltvann – så en skikkelig ferskvannsdusj!

Først saltvann – så en skikkelig ferskvannsdusj!

Først vil de bli skikkelig bløte av saltvann. Deretter vil de få vasket seg i ferskvann. Mannen som sier dette er meteorolog Lars Petter Røed, og dem han sikter til er deltagerne i Watski Skagerrak TwoStar.

Publisert Sist oppdatert

Watski Skagerrak TwoStar er i full gang og de første båtene ligger ved 15-tiden i dag utenfor Rakkeboene. Det blåser frisk bris, men i følge Lars Petter Røed vil den øke til liten kuling nå i ettermiddagstimene.

– Men den blir ikke så sterk som vi varslet i går – det blir 12–13 m/sek, sier han.

VIL STÅ UTOVER KVELDEN. Han forteller at vinden vil stå i hele ettermiddag og kveld, og den vil dreie til vest utover natten. Vestavinden vil også stå i morgen tidlig, da det er ventet at de første båtene vil legge ut fra Arendal i retning svenskekysten. Med 10 m/sek i ryggen kan det bli en frisk og flott seilas over Skagerrak.

– På svenskekysten vil de få ganske høy sjø – 3 meter – noe som i og for seg er helt normalt når det blåser som nå, sier Lars Petter Røed.

Men på svenskekysten vil det begynne å skje ting.

LAVTRYKK OVER HANKØ. – Lavtrykksenteret som ligger over Sør-Norge vil bevege seg sørøstover og nærmest legge seg rett over Hankø. Det betyr at det vil bli vindstille og vind fra alle kanter fredag ettermiddag i området rundt Hankø. Etter å ha ligget over Hankø en stund, vil lavtrykket deretter bevege seg inn i Sverige. Følgen av det vil bli at et felt med nordlig vind vil bre seg fra Hankø-området og sørover langs svenskekysten fredag kveld. Vi snakker ikke om kraftig vind, men fin vind på 3–5 m/sek, sier meteorologen.

BLØTT. – Og, sier han.

– Når de kommer til svenskekysten, vil det også komme skikkelig med regn.

Det er da seilerne vil få vasket av seg alt saltet….

NOEN HAR BRUTT. Enn så lenge seiler de imidlertid nå i strålende solskinn nedover svenskekysten. Noen båter har allerede brutt. En båt brøt fordi festet til forstaget røk, en annen brøt fordi storseilet blåste ut av masten.

Du kan følge nyhetsoppdateringer, tracking, bilder og film på Watski Skagerrak TwoStars nettside.