Brett med NM-status

Juniorbrettene sikret NM-status

Juniorbrettene sikret NM-status

I helgen stilte 21 juniorseilere på brett i Stor-NM.

Publisert Sist oppdatert

Under Stor-NM som ble arrangert i Moss i helgen ble det skapt seilerhistorie. I en pressemelding fra Norsk Brettseilerklubb (NBK) fortelles det at for første gang i historien har juniorseiling på brett fått NM-status. Det ble klart da 21 seilere fra 13 til 17 år stilte til start på BIC T293 i klassen U17.

NBK, med Sigurd Solheim i spissen, har jobbet hardt for å bygge juniorrekrutteringsbrettet BIC T293 inn i det norske markedet de siste 18 månedene.

100. – Det nærmer seg snart 100 BIC T293-brett i Norge. Mange av disse brettene er solgt til brettseilere som er for unge til å delta i Stor-NM så vi forventer stor pågang for regattaseiling og NM-deltagelse de neste årene, utaler Solheim i pressemeldingen.

Internasjonalt er denne klassen meget stor og er «det som gjelder» for juniorer i alderen 13 til 17 år.

KNS-seileren Fabian Wilkens Solheim gikk av med seieren og ble norgesmester i BIC T293 klassen U17 fulgt av Nora Lindland fra Sola Brettseilerforening på sølvmedaljeplass og  Samuel Bjørgan, KNS, sikret bronse medaljen.

For komplett resultatliste fra Stor-NM i Moss finner du her.

NM-STATUS. – Det var 21 brettseilere som stilte til Stor-NM i Moss, kravet var 20 for å oppnå NM-status så NBK er godt fornøyd, sier Solheim.

– Vi ønsker selvfølgelig flere jenter velkomne, men synes det var veldig hyggelig å registrere at fire jenter stilte i NM og at en av jentene sikret sølvmedaljen. Forholdene var fine det var lette vinder alle dager og vi registrerte en god progresjon og fin utvikling hos brettseilerne.