Årlig på tradisjonsrik arena

Strålende Hankø Race Week-føre

Hankø Race Week trakk en rekke gode seilere til årets tradisjonsrike seilas på Hankø-banen, og både været og det sosiale innfridde. Eks 49er-stjernene Christoffer Sundby og Frode Bovim vant et tøft Melges 24-oppgjør.

Skiftende nordavind preget Hankø Race Week fra torsdag til søndag, og vinden varierte fra lett til frisk bris i løpet av de fire dagene.

STJERNESPEKKET MELGES-KLASSE. I det siste racet i den 29 båter store og harde Melges-klassen var det Christen Horn Johannessen og mannskap som vant med mila foran konkurrentene, etter at de spilte skiftene riktig. Men seieren holdt ikke til å komme på pallen.

Der var det Christoffer Sundby og Frode Bovim med mannskap som steg opp etter at de slo Peder Jahre med to poeng. Star-laget med Eivind Melleby og Full Medal Jacket tok tredjeplassen.

I tillegg til at det var en rekke erfarne seilere i Melges 24-klassen, var det også en betydelig andel nye og yngre seilere med. Flere svenske og danske båter og lag hadde tatt turen opp til Hankø.

DANSK I DRAKE. Det hadde de også i Drake-klassen og der ble det danske Søren Hvalsøe fra Dragør som tok seieren. Jørgen Paulsen, storvinner under Midtsommerseilasene i Bundefjorden tidligere i år, to andreplassen, mens Pål Berg tok bronsen.

I 11:MOD –klassen var det 14 båter på startlinjen og Finn Eriksen tok en overbevisende seier foran Jan Hammarstrøm og Ingar Kanestrøm.

Johnny Hjerpeseth tok gullet i H-båt, mens Jostein Magnussen i DNF2 tok sølvet og Rune Forsberg endte opp med bronsen. 8 båter deltok.

DE GAMLE KLASSENE. I 5.5 mR var det bare fire båter, og Petter Fjeld vant klassen foran Craig Symonette og Are A. Huser.

IODene hadde samlet syv båter, og Martin Rygh i BLUES dominerte fullstendig med en uavbrutt rekke av spikre. Asbjørn Johnsen og Ole Christian Rynning tok opp de to andre plassene på pallen.

NYKOMMERE. F18-klassen hadde sin debut i Hankø Race Week i år og imponerende 10 båter var med. De ble satt på land den dagen det blåste 6-8 m/sek, og det var ikke alle seilerne som var så fornøyd med ikke å få lov til å seile i så morsomme forhold. Men nye og raskere klasser krever også sitt av arrangørene, og klasseklubben og KNS skal jobbe videre sammen for å legge forholdene ordentlig til rette for begge parter.

Hans-Christian Grande og Tim Sandberg vant med poenglikhet på brødrene Hessen. Harald Blom-Bakke kom bare et poeng bak og tok bronsen.