Internasjonalt Knarr-mesterskap i Oslo

Internasjonalt Knarr-mesterskap i Oslo

21 lag med seilere fra USA, Danmark, Tyskland og Norge er ventet til International Knarr Championship (IKC) i Oslo 6. til 13. august.

Publisert Sist oppdatert

Det er KNS og Norsk Knarrklubb som har gått sammen om arrangementet, og ulikt de fleste andre seilmesterskap, seiles ICK i lånte båter.

I LÅNTE BÅTER. Norsk Knarrklubb Østlandet stiller med 22 båter som velvilig lånes ut av eierne. Eldste båt er over 60 år, den nyeste er bygd for få år siden.

Deltagerne trekker en liste med ulike båter for mesterskapet, og får utfordringen med å seile en ny båt for hver regattadag.

– Her er det fokus på mestring av Knarren, og å ta vare på stolte knarreieres båter samtidig som det skal konkurreres på høyt nivå, forteller presseansvarlig Martin Holter i Norsk Knarrklubb.

TO NORSKE VINNERE. IKC arrangeres på rundgang mellom Oslo, København, Bergen og San Fransisco, og er blitt arrangert hvert år siden 1969. Bare to ganger har en nordmenn vunnet mesterskapet; Lars Solberg i 1975 og Morten Heldal Haugerud i 1993. Haugerud deltar også i årets IKC.