ISAF Jr. VM 2011

Tiril Bue verdensmester!

Tiril Bue verdensmester!

– Helt sykt, sier Tiril Bue, Asker Seilforening, til SEILmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er helt utrolig. Jeg var litt nervøs i dag tidlig, men det roet seg på vannet. Det var kjempedeilig å klare å gjøre det enkelt, jeg hadde fin fart – og det ble seier, sier en svært fornøyd Tiril Bue til SEILmagasinet.

Bue forteller om en bra oppladning i vinter hvor hun har seilt mye, fått trent mye i mer enn syv m/sek, som bakgrunnen for seieren.

Bue har nettopp kommet på land i Kroatia da SEILmagasinet snakket med henne og det var meget fornøyd Asker-seiler vi snakket med.

– Det har ikke helt gått opp for meg ennå, sier hun og ler.

– Det er helt sykt!

Tiril Bue startet dagen med sekspoeng ledelse til Manami Doi fra Japan på andreplass og syv poeng ned til tredjeplassen. En avsluttende seilas skulle seiles – den endte hun på en sjetteplass. Det holdt til tittelen.

– Dette er bra. Jeg visste vi hadde sjanser, men at vi skulle få en verdensmester det trodde jeg ikke helt på, sier trener Peer Moberg til SEILmagasinet.

– Hun er det største talentet jeg har sett i Laser Radial. Hun har en perfekt kropp for båten, hun er 180 høy og sterk. Hun er rolig og har masse vilje, fortsetter han.

Moberg forteller at nå skal Tiril rett hjem for å ta førerkort, dermed er det EM i La Rochelle, Frankrike, som står på planen.