Utfordrende forhold i La Rochelle:

Norske Laserseilere i U21 VM

Norske Laserseilere i U21 VM

U 21 VM i Laser Standard og Radial er i gang i franske La Rochelle. Åtte norske seilere er med - Lars Myklebust Johansen og Henrik Thomasgaard har lagt godt ut fra start.

Publisert Sist oppdatert

MESTERSKAPET SEILES i La Rochelle I Frankrike, og startet i går.  Det skal seiles 8 innledende race, og 4 finalerace.  Det er lagt opp til to seilaser hver dag, og mesterskapet avsluttes lørdag. 

DET NORSKE LAGET i standard U21 består av Petter Mollerup, Mikkel Berger, Henrik Begby, Marius Næss og Lars Myklebust Johansen. I Radial stiller Hermann Thomasgaard som eneste norske deltager.  

STANDARD-LAGET ankom fredag og lørdag, forrteller trener Frode Johansen. Seilerne fikk noen økter på vannet, og kom vel gjennom målingen selv om Hermann Thomasgaard fikk det litt travelt fordi han kom rett fra ISAF Jr VM i Kroatia. "På søndag skulle vi seilt Practice Race", sier Johansen -  "men det blåste over 15 m/s og practice race ble avlyst.  Været er heller dårlig, og vi har hatt mye regn og vind".

I GÅR, på dag 1 av mesterskapet, var det sol og perfekte forhold. Det blåste ca 8 - 9 m/s fra vest  sørvest med fine bølger. På banen var det var store trykkforskjeller og en del små skift, sier trener Johansen -  så det var ikke så lett å finne det beste sporet hele tiden. 

I LASER STANDARD klarte Lars Myklebust Johansen å seile inn til 2 åttende plasser første dag. Dermed ligger han som nummer 18 totalt i feltet på 147 båter. Henrik Begby seilte også godt med 11. og 15. -  og ligger p.t. som nummer 32 totalt.  Øvrige norske i standard: Marius Næss 105, Mikkel Berger 117 og Petter Mollerup 126. I Radialklassen seilte Henrik Thomasgaard meget bra og har 2 åttende plasser.

Resultater her:

http://www.srr-sailing.com/wp-content/uploads/2011/07/w_standard_s2.htm