Med for å lære:

Unge norske seilere til VM i RS Feva

Unge norske seilere til VM i RS Feva

RS Feva er den raskest voksende jolle-klassen for barn og unge – både i Norge og i Europa. Søndag starter de første VM-seilasene i Holland. 8 norske båter deltar.

Publisert Sist oppdatert

VM RS Feva 2011 seiles i Bruinisse, Holland, og starter på fredag. De første VM-seilasene starter imidlertid først søndag. Det seiles først en kvalifiserings-serie (Round Robin, fire grupper som møtes to og to, på to separate baner) - og deretter finaleseilaser i henholdsvis ”Gold Fleet” og ”Silver Fleet”.

STEVNET BÆRER PREG av at det er et arrangement for helt unge seilere, og det foregår en hel del sosiale ”stunts” i løpet av uken: Mandag kveld seiles eksempelvis en slags landskamp, ved navn ”Nations Cup”. Her seiler de best plasserte deltagerne fra hver nasjon en regatta inne i havnen, og det forventes opp mot 1.000 tilskuere!

TRENER PER CHRISTIAN BORDAL er leder for de 8 norske båtene, og han forteller at de resultatmessige forventningene er beskjedne. ”Flere av de andre nasjonene har satset i klassen siden 2005, så vi mangler mye erfaring i forhold til dem. Vi er her for å lære. Men jeg vil da si, at vi har tre-fire mannskap som har potensiale til å kvalifisere seg til Gold Fleet, og dermed seile om de beste plasseringene.”

I alt er 156 båter fra 11 nasjoner påmeldt, og de siste finaleseilaser er planlagt til torsdag 28. juli.

Norske deltagere:

Eirik Lundberg, Carl Henrik Grefstad, Risør Seilforening

Hannah Nærum-Hanssen, Madeleine Marie Melgard, Bærum Seilforening

Herman Bordal, Dominykas Rubinskas, Moss Seilforening

Morten Bjørn-Hansen, Eirik Bjørn-Hansen, Tønsberg Seilforening

Regine Tronstad, Ingrid Smevold, Risør Seilforening

Tallak Utne, Jonas Thurmann, Bærum Seilforening

Tomas Mathisen, Mads Mathisen, Risør Seilforening

Tuva Syrdal Tronstad, Eline Værland, Risør Seilforening