Lokale sponsorer trår til

11-meter VM: Sørafrikansk lag får sponsor-hjelp

11-meter VM: Sørafrikansk lag får sponsor-hjelp

Arrangøren av VM 11-meter i Drøbak har i lengre tid jobbet med å få et sør afrikansk team til start i VM i Drøbak neste uke. Nå er det helt klart at dette blir en realitet.

Publisert Sist oppdatert

VM I 11-METER KLASSEN er årets store regatta-satsning i Drøbak. Mesterskapet starter tirsdag 26. juli, og premieutdelingen er planlagt til lørdag 30. - med søndagen som reservedag. I en pressemelding forteller arrangørene, at de utover selve regattaen også satser på å hjelpe folk med dårligere livsvilkår enn de fleste: De hjelper et sørafrikansk seilerlag til startstreken i Drøbak. Arrangørene - Drøbak Seilforening og 11-meter klubben - forteller om tiltaket her:

"NOE AV UTFORDRINGEN har blant annet vært å finansiere reise, opphold og leie av regattabåt for de sør-afrikanske seilerne.

MANNSKAPET som stiller i Drøbak er deltagere i et veldedighetsprosjekt som er grunnlagt av blant annet seileren Ian Ainslie – samme mann som tapte gullmedaljen med ti centimeter mot Drøbaksbåten ”Eldrebølgen” i forrige VM på Balatonsjøen i Ungarn for to år siden. Prosjektet går ut på å få unge sør afrikanere ut av fattigdom og inn i en skolert tilværelse gjennom seiling. De tre som stiller til start i Drøbak sammen med treneren deres, Roger Hudson, ligger i trening i England for å kvalifisere seg til OL deltagelse i 470-klassen. Nylig tok de bronsjemedalje i VM i Laser SP3-klassen.

DET ER NÅ KLART at flere lokale aktører har spyttet i for å få dette laget til start. Foruten regattaarrangøren selv har blant annet Borsumrud Gaard ved Magnus Roth, firmaet Xtra personell ved Kristian Fæste, Ingrid Stange og Ole Jacob Sunde og den internasjonale 11mod-klubben bidratt økonomisk.

DET SØRAFRIKANSKE LAGET består av knallgode seilere, men dette er deres første opptreden i 11-meter, så det er knyttet spenning til hvor godt de vil klare å mestre denne båten. Når de ankommer Drøbak før helgen skal de rett ut i Drøbaksundet for å trene og for å lære båten å kjenne."

http://www.11mod.info/2011/