Betingelsene klare:

Sånn blir Louis Vuitton Cup 2013

Sånn blir Louis Vuitton Cup 2013

Det er nå besluttet hvordan Louis Vuitton Cup, utfordrer-cuppen som går forut for selve finaleseilasene om America`s Cup, skal se ut.

Publisert Sist oppdatert

HER SKAL den båten finnes, som skal møte BMW Oracle i finalen, og alle seilasene skal selvfølgelig seiles i den nye AC70 vingeseil-katamaran.

REGATTAEN skal finne sted i San Francisco i 2013, og Louis Vuitton Cup vil strekke seg over hele to måneder, fra 4. juli. 1. september er siste mulige dag det kan seiles. Cuppen vil bestå av fem stadier, hvor de tre første vil ha deltagelse av alle de lagene som er offisielt påmeldt.

IAIN MURRAY, som er Regatta Director, forteller til New Zealand Herald at første del av regattaen vil bestå av en serie på fire fleet races. De to neste delene er round robin match race-serier, hvor alle møter alle. De fire beste går heretter videre til semifinaler. Vinneren møter laget plassert på fjerdeplass, og nummer to møter nummer tre. Semifinalene seiles som en serie matchraces, hvor den første med fire seire vinner – det vil si maksimalt syv løp.

FINALEN i Louis Vuitton Cup avgjør altså hvilken båt som skal møte BMW Oracle i selveste America`s Cup finalen. Den seiles som en serie på maksimalt ni løp, hvor den første båten med fem seire vinner. Emirates New Zealand er p.t. innehaver av Louis Vuitton Cup, ettersom de vant den i Valencia i 2007.

ALLEREDE 6. AUGUST - om to uker - starter forøvrig den første regattaen i AC45-klassen, AC70'ens "lillesøster-klasse". Det skjer i Cascais, Portugal. Her vil vi for første gang se BMW Oracle møte sine motstandere, i en båttype som er en nedskalert versjon av AC70-katamaranen.