Sterke norske mannskap på vei til Århus:

Norske medaljesjanser i Melges-EM

Norske medaljesjanser i Melges-EM

Norge stiller med flere fryktinngytende sterke mannskap, når EM i Melges 24 starter i danske Århus på søndag

Publisert Sist oppdatert

I ÅR seiles Melges-EM atter i Skandinavia. Melges 24 regnes som en av verdens tøffeste og mest utfordrende klasser. Norge stiller med medalje kandidater og en historikk fra de to foregående VM, som indikerer muligheter helt opp på podiumet.

PÅ SIN NETTSIDE www.melges.no, har Melges-klubben (i uprioritert rekkefølge) nevnt de lagene vi først og fremst skal holde øye med, og som allerede har tatt medaljer i EM, VM eller Volvo Cup:

RETT RUNDT HJØRNET – rormann Hermann Horn-Johannesen. Har bronsemedalje i bagasjen fra forrige EM i Norge – riktignok en del år tilbake, men konkurransefokene ombord vil nok gi alt for å nå helt opp!

STORM CAPITAL SAIL RACING – rormann Peder Jahre. Med 3 Corinthian titler på rad i VM og EM, Bronse fra Volvo Cup i 2011, er dette det jevneste lag i Norge over de 5 siste sesongene. All logistikk er i toppklasse – skal det bli deres tur?

OSLO FLAGGFABRIKK – rormann Christoffer Sundby. Laget, som inkluderer Sundbys tidligere 49er-makker Frode Bovim, har vunnet de 2 siste Ranking regattaer i Norge – nå med nye seil – og fulle av selvtillit som nybakte Nordiske Mestere, der de slo både sølv – og bronse medaljører fra siste VM i meget utfordrende taktiske forhold.

BAGHDAD 2 – rormann p.t. Kristoffer Spone (normalt Kristian Neegaard, men han satser i år på 5.5 mR VM). Dette er laget som har lengst erfaring i klassen, med topp resultater innenlands de siste årene, samt gode resultater internasjonalt for noen år siden. Laget har hovedsaklig seilt i Norge i år.

MEN DET BLIR som sagt et usedvanlig tøft felt, med mange gode mannskap på startstreken i Århus - minst 20 lag regnes som værende i stand til å ta medalje, og over 40 båter med profesjonelle seilere er med i kampen i neste uke!