Fem norske båter i topp 16

Melges-EM: Sterk innsats første dag

Melges-EM: Sterk innsats første dag

Publisert Sist oppdatert

PÅ EM`S FØRSTE DAG ble det arrangert tre lange løp, med første krysser på over 2 nautiske mil.

ITALIENERNE dominerer, og fart og gode starter er faktor nummer ett. Rent taktisk har vi ikke fått noen klar analyse, kommentarene er at det kan være venstre, men at de beste kommer fra begge sider av banen.

OSLO FLAGGFABRIKK har hatt en svært god åpning, men i løp tre fikk de en ZFP som gir 20% ekstra poeng i det løpet. Farten har vært meget god, så her er det mye å bygge på.

 

HOS STORM gikk det litt labert i de to første seilasene - farten var ikke helt der den skal være i de vanskelige forholdene som rådet, med mye chop. Men i siste løp leder de på toppmerket, da hekkstaget mystisk nok ryker. De må seile resten av seilasen uten hekkstag. Dette er en bragd - teknikken var å holde helt stramt storseilskjøte på lensene, og jibbe svært forsiktig. At det holdt til en fjerdeplass er imponerende, og gir god stemning i laget.

BLOW startet meget godt, og er i topp 10 etter første dag.

DET ER TETT hele veien og de norske seilerne merker tydelig at de seiler mot svært mange gode lag. Mange viser tenner og mye poeng er delt ut.

NORGE har p.t. 5 båter blant de 16 beste, og er er uten tvil nest beste nasjon. I den norske leiren er man godt fornøyd med denne prestasjonen, men liker litt dårlig at alle topplagene allerede har dratt på seg et dårlig resultat. Imidlertid er de langt fra alene om dette.

 

Resultater:

http://www.2011melges24europeans.dk/Results.aspx