Nedtellingen i gang..

Ett år til OL!

Ett år til OL!

I går passerte arrangørene av seilernes OL i Weymouth 1 års-streken - dermed begynner nedtellingen til verdens største seilsportsbegivenhet.

Publisert Sist oppdatert

JOHN TWEED, direktør i Weymouth and Portland National Sailing Academy (WPNSA), kommenterer situasjonen i et intervju med Yachting World. Han sier: "Det er nå 12 måneder til sommerlekene begynner. Det er med stor stolthet og glede at vi passerer dette landmerket på veien mot de olympiske leker. Denne globale begivenheten har vært den drivende kraft i etableringen av seilerakademiet her i Weymouth - en base for store sportsarrangementer i framtiden, også etter at OL er forbi."

ETTÅRS-STREKEN har også betydning for de norske seilerne som slåss om en OL-plass - nå nærmer det seg sannhetens time. Etter flere års intens trenings-innsats, vil det vise seg om talent og investering av tid, energi og penger har båret frukt. Det norske laget til OL har én klar stjernebesetning med status som medaljekandidat, og det er Star-laget med Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. Men først skal nasjonsplassen skaffes, og i Starklassen er det en veldig tøff jobb. Men også andre seilere holder høyt nivå, og kan - forutsatt en god utvikling i det siste, viktige året som gjenstår - skaffe gode resultater til Norge.

SEILmagasinet bringer i neste nummer en artikkel, hvor vi stiller skarpt på de norske OL-sjansene, som de ser ut her et år før startskuddet smeller på den engelske sydkysten.