ORCi EM

Sommerfugler og agressivitet i ORCi EM

Sommerfugler og agressivitet i ORCi EM

Morgenens nervøsitet som oste rundt på bryggene i Hankø ga seg utslag i aggressive startfelt i en vindfull første regattadag.

Publisert Sist oppdatert

Deltakerne våknet i morges til opptil 20 knops vind i kastene utenfor Hankø og strålende vær. Allerede tidlig kunne vi se alvorlige fjes der nervøsiteten tydelig lå i luften og sommerfuglene lagde rabalder i magene til flere av skippere og mannskap.

GROV SJØ. I tillegg til godt med vind var det mye gammel sjø fra alle kanter som, sett fra en RIB sitt ståsted, var til tider meget høye. Dagens tre baneseilaser ble holdt i området mellom Missingskjæra, Strømtangen og Strutskrakkene. Fra start skulle båtene krysse opp til toppmerket, foreta en babord runding, lense ned til to lensemerker, som sammen dannet en port. De kunne velge hvilket av merkene de skulle runde før de igjen måtte til toppmerket og til slutt lense ned til mål.

AGGRESSIVE STARTER. Nervene som ble observert på morgenen ga seg utslag i et svært så aggressivt startfelt. I den store båtklassen ble det en generell tilbakemelding for samtlige første starter i hver seilas. I den lille båtklassen var det derimot mye roligere starter.

LITE PROBLEMER. Til tross for mye sjø og regnbyger med plutselig kraftig vind var det svært lite problemer og skader. XTREME sitt spinnakerfall løsnet fra seilet ved setting etter runding av toppmerket. Drevne som de er ble dette fikset relativt raskt og de fikk muligheten til å kjempe videre. TEAM AIMING 1ST hadde en svært uheldig start i siste regatta da halshjørnet på fokka deres løsnet akkurat ved startskuddet.

ILLE MORO TURER FREM. Ludvig Daae kan smile bredt i dag. Med resultatene 1-3-3 ligger de nå på første plass overall. I henhold til Ludvig var dette en viktig dag for dem da de trenge muligheten til å skaffe seg et forsprang på konkurrentene. Imorgen starter det lange offshore seilaset og med utsiktene for lite vind i starten trenger ILLE MORO all forspranget de kan for å kunne holde følge i starten imorgen. Som Ludvig selv fortalte er det jevnt i feltet og de har små marginer for feil. Det er meget tett i motsetning til éntype seilaser. Dette viser at ORC systemet fungerer konstaterte han.

For morgendagens seilas skal Ludvig og mannskap gjøre alt de kan for å henge med de første tre timene. Imorgen starter det lange offshore seilaset som pågår et døgn. Det er meldt lite vind og ILLE MORO seiler bedre i mer vind. For laget er det viktig at de klarer å holde følge med de lettere båtene og ikke ligger for langt bak for å holde moralen og psyken oppe. Natt til onsdag skal vindstyrken øke og da anser Ludvig at de har sjansen for å ta igjen den tapte avstanden.

-Vi er der vi vil være og bør være, avslutter Ludvig mens han går for å ta imot premien for Dagens Første.

SILVA HISPANIOLA leder stor klasse. Det tyske laget har seilt sammen i tre år nå og består av en gjeng unge gutter i alderen 22-23 år. Skipper Dennis Gehrlein fortalte at laget har jobbet veldig bra sammen idag, selv med de værforholdene som det var. Teamet på SILVA HISPANIOLA foretrekker lite vind, men har likevel fått en mer stabil og rask båt etter endringer de gjorde på kjølen i fjor. Mer ballast i kjølen har gjort det hele så mye bedre. Både under gårsdagens tune-up og treningsrunden de hadde på lørdag så dette laget meget sterke og raske ut. Det overrasker derfor ikke at de fikk tre første plasseringer idag.

RESULTATENE SÅ LANGT. I Division 2 (liten klasse) er resultatene slik:

ILLE MORO, FEELGOD, XTREME, TEAM SWE 88, CHINOOK, MANIX2, JUXBOX, TEAM UK SYVERSEN, VARUNA XPRESS, FELICIA IV, TEAM BRODINAS, HOPPETOSSE, WILDCARD og XTRA FUN.

For Division 1 (stor klasse) fordeler deg seg slik:

SILVA HISPANIOLA, GERTRUD, WESTWIND, XANTHIPPE, SAILLOGIC RACING, NORSTEAM, DESTIN, LUSSO LUPA, TOO BONITA, TEAM DRØMMEN og KAROLINE.

Fullstendig resultatliste kan ses her

9.08: Artikkelen er oppdatert med bildegalleri lenger ned på siden